Jim Jarmusch säväyttää: Only Lovers Left Alive

Pikkuseikkoja

Jim Jarmuschin Only Lovers Left Alive on upean visuaalinen, kirjallisia ja musiikillisia viittauksia heittelevä, verkkaisesti etenevä draama. Sen tummanpuhuva ja progahtava, toisaalta myös itämaalaiselta kuulostava soundtrack on suurelta osin Jarmuschin musiikillisen SQÜRL-projektin käsialaa.

Tilda Swinton ja Tom Hiddleston esittävät päärooleissa elokuvan rakastavaisia. Viileän määrätietoinen Eve ja synkkyyteen vajonnut Adam asuvat erillään - Eve Tangerin epämääräisillä huumekujilla ja Adam autioituneessa Detroitissa - mutta huomaavat tarvitsevansa toisiaan. Pariskunta on elänyt jo vuosisatoja vampyyreinä, mutta nykyään veren juominen suoraan ihmisistä on "ihan 1400-lukulaista". Kummallakin on paremmat keinot käytössään saadakseen tarvitsemansa "kaman". 

Only Lovers Left Aliven päähenkilöt ovat vampyyreitä, mutta elokuva ei ole (vain) vampyyrielokuva. Enemmänkin sen voi nähdä musiikintäyteisenä taide-elokuvana. Kun Adam toteaa hyvästä laulajasta "She’s too good to be famous", voi todeta, että sitähän juuri pienten piirien kulttiohjaajana ja indie-elokuvantekijänä pysynyt Jarmusch itse on. Meni seitsemän vuotta ennen kuin hän sai kasaan leffalleen tarvitsemansa rahoituksen.

Kommentit

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Mukavia katseluita =)

laurako
Kalaonnea

Huh! Tää on ollut mun listalla siitä asti kun näin julisteen, myös sinun katsauksesi vahvistaa fiilistä :)

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Totta, julistekin on kovin tyylikäs - niin kuin leffakin =)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.