Jo näiden valokuvanäyttelyiden takia lähtisin Pariisiin

Pikkuseikkoja

Lomaviikko vierähti äkkiä, ja koska paikkasimme aukkoja perinteisempien nähtävyyksien osalta (Louvre, Versailles), emme ehtineet ihan niin moneen nykytaiteen näyttelyyn kuin olisin toivonut. Siksi valitsimme sitäkin huolellisemmin ne, joihin menimme. Jos pidät vähääkään valokuvataiteesta ja menet lähiaikoina Pariisiin, en suosittele jättämään näitä väliin...

1. Robert Mapplethorpe Grand Palaisissa (3, avenue du Général Eisenhower), 13.7. asti

Retrospektiivi käy läpi Mapplethorpen uraa tämän ensimmäistä Polaroid-kameraa edeltävistä kollaaseista lähtien aina tähtivalokuvaajan kuolemaan saakka. Näyttelyssä on samoja teoksia, joita näin Tukholman Fotografiska-museossa 2011, mutta lisäksi valtavasti muuta materiaalia, jotka täydentävät Mapplethorpen tarinaa. ”Kovemmille” töille on erillinen K18-huone. Tällä kertaa olin myös pohjatyönä lukenut Patti Smithin Ihan kakaroita -muistelmateoksen, joka valaisee Mapplethorpen nuoruutta New Yorkissa.

2. Luciano Castelli Maison Européenne de la Photographiessa (5/7 Rue de Fourcy), 25.5. asti

Castelli on sveitsiläinen taiteilija, joka tekee niin valokuva-, maalaus-, video- kuin veistostaidettakin. Self-portraits-näyttely käsittää näyttävän kokonaisuuden taiteilijan enemmän tai vähemmän feminiinisiä omakuvia 70- ja 80-luvuilta sekä yhden auton muotoon rakennetun videoinstallaation.

3. Bruno Mouron ja Pascal Rostain myös Maison Européenne de la Photographiessa (5/7 Rue de Fourcy), 25.5. asti

Ranskalaisen paparazzi-kaksikon Famous-sarja esittelee julkkiksia arjessaan. Mukana ovat mm. Brigitte Bardot, George Clooney, Serge Gainsbourg, Jack Nicholson, Elizabeth Taylor ja Orson Welles - vain joitakin nimiä mainiten. Muutamista töistä on tehty hauskasti mutta ei liian lapsellisesti yllättäviä tai osallistavia: Mick Jaggerin heittämät kahvikupit ”lentelevät” vielä valokuvan ulkopuolellakin katosta roikkuvien siimojen varassa, prinssi Charlesin kuvaa pyörittämällä kuvan maalaismaisema peittyy lumisateeseen ja Naomi Campbellin, Kate Mossin ja Christy Turlingtonin yhteiskuvaan voi töhertää viiksiä tai muuta tosi hassua.

Kommentit

simgrim
sininen yö

Ihanaa loytaa lisaa kulttuuriin ja taiteeseen keskittyneita blogeja taalta kynsikuvien ja paivan asujen blogimeresta :) Nyt tekee mieli kylla hypata seuraavaan junaan Pariisiin...

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Kiitos, samat sanat sinun blogistasi, tutustuin siihen just! =)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.