Junalla Japanissa: rentoilua Hakonessa

Pikkuseikkoja

Yhdeksän tunnin lennon ja parin junanvaihdon jälkeen olo saattaa olla vähän naatti. Kunnianhimoiseen aikatauluun sidottua Japani-turneeta varten oli ensin parasta kerätä hieman voimia, rauhoittua, ja oikein pysähtyä hetkeksi, jotta todella tajuaa olevansa lomalla ja vieraassa maassa. Oikea paikka tälle aikalisälle oli Hakonen luonnonpuisto- ja vuoristoalue.

Hakone-Yumoto

Majoituimme hotellissa Hakone-Yumotossa, minuutin kävelymatkan päässä Hakone Tozan -junalinjan asemasta, josta on hyvät kulkuyhteydet alueen nähtävyyksiin. Jos on useampi päivä aikaa Hakonessa, kannattaa kuitenkin etsiä joku tyylikäs perinteinen ryokan-majatalo vuorenrinteiltä, jonne teimme erikseen päiväretken alhaalta käsin.

Päivä yksi: kulhollinen kuumaa soba-nuudelikeittoa, parin tunnin koisailut hotellilla ja visiitti onseniin, jossa vuokrasimme yksityisen kylpypaljun ja lilluimme ulkoilmassa, pimeässä, aivot totaalisen tyhjinä. Lopuksi edamameja, karaagea ja pari lasia umeshua jäähileillä. Lopputuloksena autuas olo. Taisin nukkua aika hyvin.

Gora Park

Hakonen parhaat palat:
  • Hakone Open-Air Museum: Vuorenrinteellä, käytännössä keskellä ei mitään, aukeaa valtava ulkoilmamuseo, josta löytyy lukemattomien patsaiden lisäksi kaksikerroksinen Picasso-museo ja pari muuta galleriaa. Tähän palaan vielä erikseen, kuvien kanssa!
  • Onsenit: Hakonessa(/Japanissa) on suorastaan pakollista kylpeä kuumista lähteistä tulevassa vedessä. Julkisten onseneiden lisäksi kylpyyn pääsee ryokaneissa, joko majatalon vieraana tai ulkopuolisena vieraana erillisellä maksulla. Yleisissä kylpylöissä on erikseen naisten ja miesten puoli, mutta ryokaneissa voi vuokrata myös privaattikylvyn kahdelle hengelle. 
  • Hakone Tozan -junalinja vuoristoon: Junamatka Goraan, vehreän kasvillisuuden keskellä, tarjoaa paikoitellen upeita näkymiä. Hupia tuo myös japanilaisen yksinkertainen ja älykäs tapa rakentaa junarata vuorelle: raiteet on asetettu siksak-kuviossa rinteeseen ja junat pysähtelevät ja vaihtavat vähän väliä "suuntaa", kun nokka muuttuu vuoroin peräksi ja taas takaisin nokaksi.
  • Hakone Gora Park: Suuri näyttävä puisto, jossa voi käyskennellä ja syödä eväitä.
  • Hakone Museum of Artin puutarha: Vanhaa keramiikka sisältävän museon sijaan innostuin enemmän museon puutarhoista, joista yksi nousee sammaleesta, toinen muistuttaa söpöä kumpuilevaa hobittimaata ja kolmannessa kasvaa palmuja.

Hakone Museum of Artin puutarha-aluetta

Kommentoi