Junalla Japanissa: veistoksia vuoristossa

Pikkuseikkoja

1969 avattu Hakone Open-Air Museum on Japanin ensimmäinen ulkoilmamuseo ja mielestäni kirkkaasti mieleenpainuvin nähtävyys Hakonen vuoristoisella ja vehreällä luonnonpuistoalueella, joka muutenkin on kovin kaunis.

Museo levittäytyy laajalle nurmialueelle keskellä hiljaista vuoristokylää. Veistoksia on sijoiteltu rauhassa polkujen varsille sopivan välimatkan päähän toisistaan. Esillä on sekä japanilaisten että länsimaalaisten taiteilijoiden töitä, mukana sellaisia nimiä kuin Francois-Xavier ja Claude LalanneHenry MoorePicasso, Niki de Saint PhalleChuryo Sato ja Takao Tsuchida. Vierailupäivänämme sitkeä sumu loi teoksille utuisen taustan.

Kun on aikansa kulkenut polkuja, löytyy noin puiston puolivälistä vielä yllättäen kokonainen Picasso-museo. Samalla suunnalla voi myös hengähtää kävelyn lomassa ja kylvettää jalkojaan kuuman lähteen vedessä. Nälkäinen voi pysähtyä syömään kahvilassa skandinaavisen valkeassa ja minimalistisessa Green Galleryssä, jonka yläkerrassa oli käyntimme aikaan David Bowieta kuvanneen Masayoshi Sukitan valokuvanäyttely.

Myös matka ulkoilmamuseoon Hakone Tozan -junalinjalla on mielenkiintoinen, kun juna nousee siksakia ylös vuorenrinnettä. Muita oivia Hakonen nähtävyyksiä mainitsin aiemmassa postauksessani.

Hakone Open-Air Museum, avoinna vuoden ympäri klo 917, Hakone Tozan -junalinjalla Chokoku-no-Mori-asemalle ja siitä parin minuutin kävely

Kommentit

Elisa Helenius (Ei varmistettu)

Upeita patsaita - ja valokuvia niistä! Tuot esiin uusia puolia Japanista. :)

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Kiitos Elisa <3 Sä tykkäisit kans niin tuosta paikasta :)

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Niinpä. WAU. Varsinkin, kun en osannut kunnolla edes odottaa, että jotain tollaista tulis vastaan hiljaisessa vuoristossa. 

Ja joo, sumu teki mageen lisän. Toisaalta katselin kuvia, miltä tuolla näyttää kirkkaana päivänä ja niissä korostuvat aluetta ympäröivät vuoret, mikä antaa näyttävän lisän maisemaan. Mutta onneks netistä voi tsekata muiden valokuvat samoista paikoista eri säässä :)

My Man Jeeves

Ihmeellistä!

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Sanopa muuta :)

Vinkkipankkiiri
Vinkkipankki

Wow! Ihan mieletön paikka! Mun Japani kuume vaan yltyy! 

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

No niin on! Ja sun pitää siis äkkiä päästä sinne! :D

Kommentoi