Kahvia ja vintagea Tallinnassa

tallinna.jpg

Ei ole montaakaan parempaa asiaa kuin istua kivassa pikkukahvilassa, vieraassa kaupungissa, hyvään kirjaan uppoutuneena. Tämän totesin muutama viikko sitten niinkin eksoottisessa kohteessa kuin Tallinnan vanha kaupunki. Olin reissussa kolmen vanhan hyvän ystävän kanssa, joten myöskään parempaa seuraa ei olisi voinut olla. Jos unohdetaan epäinhimillinen lauantaiherätys aamulaivaan, oli reissu siis kaikin puolin täydellinen.

Aloitimme Kalamajasta. Lounastimme edullisen F-hoonen (Telliskivi 60a) tehdasmiljöössä, pistäydyimme pikkuputiikeissa ja kahvilla. Ihastelimme alueen vanhoja upeita puutaloja, joista osa on niin rappiokunnossa että näyttävät enemmänkin kummituslinnoilta.

Jatkoimme kävellen vanhaan kaupunkiin, jossa keskityimme yksinomaan vintage-liikkeisiin – niitä mahtuu pienelle alueelle kummallisen monta! (Yksi lista erinomaisista vintage-putiikeista esim. täällä.) Paikkoja ei todennäköisesti olisi keksinyt ilman tarkkoja osoitteita, sillä moni löytyi rappukäytävien kautta vasta ylemmistä kerroksista.

Illalla pohjustimme vatsaa kolmen euron alkudrinkeillä pienessä rokkibaarissa ja siirryimme siitä hieman hintavampaan ja kovasti hypetettyyn aasialaisravintola Chediin. Odotukset olivat ehkä liian korkealla, mutta ainakaan alkupala-dimsumeita ei voinut moittia mistään.

Loppuillasta päädyimme vielä Paar Veiniin (Sauna 1), jota paikallisten tekemässä turistikartassa luonnehditaan ”eloisaksi viinibaariksi”, ”paikallisten trendinuorten suosimaksi” ja ”hipsterin paratiisiksi”. Paikan persoonalliseen sisustukseen kuului muun muassa itämaalaisia mattoja, vanha piano ja iso hevospatsas. Paikka oli iloisen hälyisä, DJ soitti hyvää musaa ja drinkkilistan lisäksi tarjolla oli tapaksia. Tänne pitää palata ensi kerralla, koska tällä kertaa aamuinen herätys verotti jo puolilta öin.

Toinen päivä oli jo aivan täyttä rentoilua. Hotelliaamiaisen jälkeen, kauneushoitoa odottaessa,  lueskelin kirjaa sympaattisessa, 60-70-luvun henkisessä Must Puudel -kahvilassa vanhan kaupungin laidalla (Muurivahe 20).

Kasvohoito oli asiallinen ja hyvä, mutta paikka sen verran karu, että sitä on turha mainita. Jos joku sen sijaan tietää jonkun hyvän ja viihtyisän kauneushoitolan Tallinnassa, otan mieluusti vinkkejä vastaan! Samoin vinkit kampaamoista kiinnostaisivat…

Käväisin myös paikallisessa Taidehallissa eli Kunstihoonessa, mutta sen hetkinen näyttely oli aika mitäänsanomaton. Ennen laivalle nousua piti vielä testata Foursquaresta bongattu Gourmet Coffee, joka sijaitsi hiukan kauempana keskustassa mutta osoittautui ehdottomasti poikkeamisen arvoiseksi. Kahvi oli hyvää ja ruokalistalta löytyi maistuvia perusannoksia kuten pasta bolognesea lammaslihapullilla sekä herkullisia leivonnaisia. Uskomattomaan Brita-kakkuun oli hyvä lopettaa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *