Kaupunginteatterin musikaalikomedia Med Men -tyyliin

Pikkuseikkoja

Rehellisesti, joskus sitä vaan tekee mieli katsella jotain kaunista ja kevyttä kaiken realististisen ja vakavan vastapainoksi. Perinteisesti sitä valitsee jonkin tyhjänpäiväisen romcomin Finnkinolta tai Netflixistä, mutta tajusin vähän aikaa sitten, kuinka paljon spesiaalimpaa on heittää aivot sivistyneesti narikkaan teatteritaiteen äärellä.

Helsingin kaupunginteatterissa jo syksystä pyörinyt Miten menestyä vaivatta liike-elämässä perustuu 1952 ilmestyneeseen kirjaan, josta tehtiin vähän myöhemmin Broadway-musikaali. Lavalle levittyvä 60-lukulainen maailma näyttää hyvin tutulta paljolti Mad Menin ansiosta. Nytkin liikutaan toimisto- ja markkinointimaailmassa, tosin kukaan ei tunnu erityisemmin välittävän, mitä kyseessä oleva yritys oikeastaan tekee tai tuottaa. 

Päähenkilönä seikkailee ikkunanpesijä Finch (Antti Lang), joka alkaa nousta vauhdikkaasti yritysmaailman tikapuita. Sukupuolirooleiltaan näytelmä on alkuperäisessä ajassaan, ja koska siitä puuttuvat täysin Mad Menin hyödyntämät voimakkaat naishahmot, tuntuu tarina tältä osin auttamattoman vanhanaikaiselta. Sen sijaan esityksen parasta antia ovat viimeisen päälle hiotut lavasteet, huolellisesti suunniteltu puvustus, kieliposkessa lausuttu dialogi sekä vahdikkaat ja näyttävät tanssikohtaukset. Täydellistä lauantai-illan kamaa!

Esityksiä on Helsingin kaupunginteatterin suurella näyttämöllä vielä 10.3., 11.3. ja 28.3.

 

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.