Kolme uutta Kalliossa: Tanner, Way ja Harju 8

Pikkuseikkoja

Entinen kotikaupunginosani kehittyy kovaa vauhtia. Gentrifikaatiossa on puolensa ja puolensa, mutta fakta on, että Kallioon putkahtelee jatkuvasti uusia staileja ravintoloita, kahviloita ja baareja. Tässä kolme tuoretta paikkaa, joihin olen tykästynyt ja joissa olenkin jo ehtinyt käydä useamman kerran.

Tanner

Uudeksi kantapaikakseni nopeasti vakiintunut Tanner on vegaaniystävällinen aamiais-, lounas- ja iltapaikka. Kahvilapuolelta tilattavaa erinomaista brekua saa arkena klo 13.30 saakka, viikonloppuisin vähän pidempään. Erityissuositus menee herkulliselle vegaaniselle mantelifetaleivälle sekä kokonaan kaurajauhoista tehdyille vohveleille. Juomalistalta löytyy kahvin lisäksi mm. matcha-, kurkuma- ja punajuurilattea. Aamiaisen suosio tuntuu yllättäneen pitäjät viikonloppujen osalta, jolloin tilauksia voi joskus joutua odottamaan hyvän tovin. Elannon vanhassa korttelissa isojen ikkunoiden äärellä sulaudut osaksi Kalliota, mutta vieressä pauhaavasta Hämeentiestä huolimatta fiilis on rauhallinen. Harmi, ettei näin mahtava aamiaispaikka ole auki myös sunnuntaisin.

Way Bakery & Wine Bar

Hapanjuureen leivottua leipää, natuviinejä, laatukahvia, itse tehtyä kombuchaa – voiko coolimmaksi mennä? Karhupuiston laidalle avautunut pikkuruinen Way ei ota vastaan varauksia, minkä ansiosta sieltä voi saada pöydän vilkkaanakin iltana, kun osuu paikalle oikeaan aikaan. Aamulla ja päiväsaikaan listalla on leipiä erilaisin lisukkein, peukku vegaaniselle sienivoille. Illalla tarjolla on kekseliäillä yhdistelmillä rakennettuja loistavia tapaksia. Palvelu oli illallisella aavistuksen sekavaa ja suosituksia oli vaikea saada, mutta laitetaan se uutuuden tai tarjoilijoiden nuoruuden piikkiin. Kannattaa myös maistaa raikasta ruusu-kombuchaa. Tahtoisin joskus testata Wayn karamellisoidun kanelipullan vegaaniversiota, mutta se tuntuu olevan aina loppu. (Sain neuvon hakea sitä jo aamupäivällä, vaan tässäpä vastaehdotus: mitä jos kasvattaisi tarjontaa, kun on kysyntää?) Hienoa, että paikka on auki myös sunnuntaisin.

Harju 8

Harjutorin äärelle avattu Harju 8 tarjoaa rentoa perusruokaa edullisesti. Listalla on pastoja ja perinteistä Suomi-ruokaa, joukossa myös mukavasti vegaanisia vaihtoehtoja. Juomalistalla on keskitytty laadukkaisiin viineihin, olutvalikoima on suppea ja cocktailit keskivertoa. Korkea, ikkunoiden reunustama tila on upea ja jo se houkuttelee viettämään iltaa täällä. Lisän sisustukseen tuovat kukat, joita voi myös ostaa. Avarasta tilasta huolimatta pöydän saaminen lauantai-iltana tuntui selviytymispeliltä, kun henkilökunta kehotti ottamaan drinkin ja odottamaan pöydän vapautumista, mutta drinkkiä on vaikeaa siemailla rentoutuneesti, jos asiakkaan pitää samalla itse silmäillä vapautuvia pöytiä kisassa, jossa nopeat syövät hitaat. Päiväsaikaan pöydän saaminen sen sijaan oli oikein helppoa. (Pahoittelut karmeasta kuvasta, salamavaloefektin luova valaistus varmasti edesauttaa asiakkaita keskittymään toisiinsa instagrammailun sijaan, mikä tietenkin on loistava asia.)

Kommentit

ginty
gg and the moon

Oi nää kaikki on mulle ihan uusia paikkoja ja kuulostaa ihanilta! Kiitos hyvistä kuvailusta ja suosituksista, mantelifetaleipää ja vohveleita on testattava. 

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Jee! Käypä maistamassa :)

Kommentoi