Kosminen keikka raiteilla – The Space Lady

thespacelady2.jpg

kuva kopio 3.JPG

brando.jpg

thespacelady1.jpg

thespacelady3.jpg

Istun HKL:n 100-vuotiaassa Brändö-raitiovaunussa, joka kiertee ympäri kantakaupunkia. Jo kyyti näin kauniissa sporassa on elämys, mutta vielä mieleenpainuvamman siitä tekee yhdysvaltalaisen The Space Ladyn live-esiintyminen. Flow-festivaalillakin viime vuonna esiintynyt artisti soittaa syntikalla klassikkobiisien covereita sekä omaa tuotantoa ja laulaa päälle hauraan pehmeällä äänellä.

68-vuotias hymyilevä avaruusleidi aloittaa Strawberry Fieldsillä, jatkaa sitten Major Tomilla ja Over The Rainbow’lla. Laulajan omista biiseistä kuullaan ihastuttava Synthesize Me, jolla on tarttuva kertosäe. Taustalla vanha puuraitiovaunu natisee, puhkuu ja keikkuu. The Space Lady on juuri aloittamassa edesmenneelle entiselle aviomiehelleen, ”The Cosmic Manille” omistettua kappaletta, kun saavutaan päättärille ja on pakko lopettaa.

The Space Ladyn keikkailu on osa tšekkiläisen taiteilijan Kateřina Šedán IHME-nykytaidefestivaaleille tekemää Ratikkasoittajien kiertue -teosta. Raitiovaunulinjoilla soittaa vaihtelevia artisteja eri maista tämän viikon lauantaihin saakka. Esityksiä nähdään ruuhka-aikojen ulkopuolella klo 9–15 ja 18–21. Hyppää kyytiin ja ylläty!

IHME-festivaaliin kuuluu myös muuta ohjelmaa. Kiinnostavana poimintana mainittakoon kansainvälisillä biennaaleilla näytetyt videotaideteokset, Turkin ja Armenian rajaseudulla kuvattu The Silence of Ani sekä tulevaisuuden kuvaus 2084: A Science Fiction Show Episode 2: The Fall of Artists’ Republic, jotka esitetään Vanhalla Ylioppilastalolla 1.4. klo 20.

Olin The Space Ladyn keikan jälkeen jo kodin kulmalla, kun normaali moderni matalalattiaraitiovaunu pysähtyi viereeni ja sisältä raikasi iloinen kansanmusiikki. Hyppäsin hetken mielenjohteesta kyytiin yhden pysäkin ajaksi kuuntelemaan tätäkin esitystä ja kävelin sitten takaisin kotiin.

ratikkasoittajat.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *