Miesten peli-ilta saa uuden suunnan ranskalaiskomediassa

Pikkuseikkoja

Kuva © Tapio Vanhatalo

Pengerkadun 20-luvun kivitalon tunnelmallisella näyttämöllä toimi viime vuoteen asti Ryhmäteatteri. Nyt siellä nähdään Kaupunginteatterin tuotantoa teatterin oman rakennuksen ollessa peruskorjauksessa vuoteen 2017. Ensimmäisenä lavalle on päässyt ranskalaisen Éric Assous'n komedia Ihanat naisemme.

Suomenkielisen esityksen on ohjannut Kari Heiskanen, joka myös näyttelee yhden kolmesta pääroolista. Muissa osissa nähdään Pertti Sveholm ja näytelmän suomentanut Timo Torikka.

Miesten peli-illasta kertova komedia saa nopeasti synkkiä sävyjä, kun kuvaan astuu vakava rikos. Se ei silti estä ranskalaismiehiä keskustelemasta, ja niinpä ilta ja yö kuluvat ihmissuhteita ja elämää ratkoen. Tärkeimmäksi aiheeksi nousee miesten välinen ystävyys ja sen lujuus. Ovatko vuodet tuoneet heidät lähemmäs vai erottaneet toisistaan? Entä kuinka pitkälle kukin olisi valmis menemään suojellakseen hyvää ystävää?

Kolmen erilaisen miehen kaveriporukkaa kuvaavat luonneroolit ovat kaikki onnistuneita, mutta Heiskanen erottuu niistä silti edukseen hykerryttävän hauskana, Frasier-sarjan Niles Cranea muistuttavana hahmona.

Ihanat naisemme Pengerkadun ihanalla näyttämöllä 16.5.2015 asti

Kuva © Tapio Vanhatalo

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.