Noin 9 ruokalajin illallinen merellä
Helsingin ja Tukholman välisen laivamatkan voi varmasti viettää eri tavoin, mutta luulen, että löysin suosikkini.
Visit Swedenin järjestämän reissun paluumatkan ohjelmana oli yhdeksän ruokalajin illallinen Viking Linen Plate-ravintolassa. Tai noin yhdeksän ruokalajin illallinen, koska seurueemme tarjosi hieman haasteita kokeille: joukossa oli yksi maidoton, yksi gluteeniton ja yksi punaista lihaa syömätön. Niinpä pari ruokalajia jäi välistä, mikä ei haitannut lainkaan, sillä syötävää kyllä riitti. Ennen kaikkea ihastelin, kuinka allergisoivia ruoka-aineita ei vain jätetty annoksista pois vaan ne korvattiin aina jollain muulla, joka teki kokonaisuudesta yhtä täydellisen kuin alkuperäinenkin versio.
Alkudrinkkien ja keittiöntervehdyksen, makean melonigazpachon, kautta pääsin nauttimaan niin rapsakan raikkaasta vihannessalaatista, pehmoisesta rapukeitosta, hurmaavan maukkaasta purjosta, japanilaishenkisestä silliannoksesta, keveästi paahdetusta lohesta, salaattiin käärityistä nyhtöpossunyyteistä ja kirpeän makeasta tyrnisorbetista. Onnellisen, lähemmäs neljän tunnin illallisen ja mukavien keskustelujen päätteeksi jaksoimme vielä juuri ja juuri hoitaa tax-free-ostokset ennen kuin karkasimme tyytyväisinä hytteihimme nukkumaan.