Pukeutumisvinkki Aasiasta Amos Rexin teamLab-näyttelyyn

Pikkuseikkoja

Tässäpä blogissa ei ole koskaan jaettu yhtäkään pukeutumisvinkkiä ja tuskin jaetaan jatkossakaan. Tämä on siis se sääntöä vahvistava poikkeus.

Tänään aukeavan uuden Amos Rex -taidemuseon avajaisnäyttely kutsuu katsojan osaksi leikkiä visuaalisella ilotulituksellaan. Tokiolainen taidekollektiivi teamLab tahtoo laajentaa taiteen käsitettä ja luoda yhteyttä ihmisiin digitaalisen teknologian avulla. Virtuaalitaidetta tässä mittakaavassa ei ole nähty Suomessa aiemmin. Ota mallia aasialaisista ja pukeudu niin, että saat kaiken irti näyttelystä! 

Katselin osin samoja Amos Rexissä nähtäviä teamLabin teoksia vuosi sitten Pekingissä, kaupungin nykytaidekeskittymässä 798-alueella. Koska aasialaiset ovat mestareita ottamaan selfieitä, moni vierailija oli panostanut näyttelyyn myös pukeutumalla. Kiinalaiset poseerasivat valkoisissa asuissa niin, että sulautuivat valokuvissaan saumattomaksi osaksi väriheijastuksia. Hetkittäin vaikuttikin, että näyttelyyn olisi ensisijaisesti tultu vain napsimaan kuvia.

Suomalaiset ovat onneksi ehkä hieman hillitympiä kännykameroidensa kanssa – mutta toisaalta, mitä suotta, tähän näyttelyyn ei kannata myöskään astella turhan vakavissaan. Pistä valkoinen paita vaan päälle ja hyppää osaksi teosta... kunhan myös muistat nauttia näyttelystä kaikilla aisteillasi ja annat taiteen virrata ympärilläsi!

Amos Rex houkuttelee paikalle tosissaan myös nuoria: sisäänpääsy museoon on ilmainen alle 18-vuotiaille.

Kuvat: teamLab / Amos Rex

Kommentoi