Retki keskustassa, oppaana tekoäly – Remote Helsinki

Pikkuseikkoja

Tästä ei saa puhua liikaa, jottei pilaa kenenkään kokemusta. Mutta sen verran kuitenkin, että mahdollisimman moni tajuaisi mennä tähän!

On ihastuttavaa katsella kotikaupunkiaan turistin silmin. Mutta millaista on tarkkailla sitä aivan tuntemattomin silmin? Sitä voi kokeilla retkellä, jossa osallistujat kulkevat läpi Helsingin keskustan oppaanaan kuulokkeiden kautta puhuva tekoäly.

Remote Helsinki on performanssiksi muunnettu kaupunkikierros. Mukaan mahtuu maksimissaan 50 henkilöä, ja jokainen osallistuja on itse osa performanssia. 100 minuuttia kestävässä esityksessä lavasteina toimivat kaupungin kadut, puistot, kaupat ja metro. Reitti alkaa Hietaniemen hautausmaalta ja päättyy yläilmoihin. Reilussa puolessatoista tunnissa ehtii kävellä yllättävän moneen paikkaan.

Esityksen pääteemat ovat elämän rajallisuus, robotisaatio ja ihmisten laumasieluisuus. Laumassa onkin helppo liikkua ujostelematta kuulokkeet korvilla, äänen määräämiä tehtäviä toteuttaen. Noloja hetkiä on turha pelätä, koko performanssi on ainoastaan hauska. Jos kuitenkin tahdot haastaa itseäsi, pieni vinkki: kun kuulet Aikuisen naisen, laula! 

Remote Helsinki on saksalaisen Rimini Protokoll -teatteriryhmän teos. Vastaava konsepti on aiemmin toteutettu mm. Berliinissä, Milanossa ja New Yorkissa. Helsingissä esitettävä teos toimii varaslähtönä Korjaamon elokuiseen Stage-teatterifestivaaliin, joka viettää nyt 10-vuotisjuhlavuottaan.

RemoteHelsinki.fi, esityksiä 1.7. saakka

 

Kommentit

Taina – Maaginen realismi

Pyöräilin yksi päivä Hietsun hautausmaan ohitse ja ihmettelin ihmisiä, jotka seisoskelivat kadulla hiljaa kuulokkeet päässä. Ai tästä siinä oli kysymys!

Hauska idea kyllä. Täytypä katsoa, jos sitä ehtisi itsekin osallistua kävelylle vielä ennen niiden päättymistä.

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Joo, tästä!

Kannattaa osallistua, jos on aikaa, oli hieman erilaista teatteria kuin yleensä :)

Liina-Liina
Lights & Music

Hahahaa oltiinkohan samalla testikierroksella? Mahtava juttu joka tapauksessa! Hirveän vaikea oli kirjoittaa tästä spoilaamatta mitään :D

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Niin, oltiinkohan?! Mä olin kierroksella ma klo 13, oiva syy pitää superlyhyt työpäivä ja nauttia ulkona auringosta :) Ja niin kiva, että tällaista järjestetään!

 

Liina-Liina
Lights & Music

Joo, siellä oltiin! :) todellakin, lisää tälläistä!

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Hih, samaa laumaa :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.