Tislaamobaaria odotellen – kierros The Helsinki Distilling Companyssa
Vierailin viikonloppuna lähitislaamossani, joka on myös ensimmäinen yksityinen tislaamo Helsingissä yli sataan vuoteen. Viime syksynä toimintansa aloittanut The Helsinki Distilling Company löytyy Teurastamolta, kauniista urbaanista tilasta, jossa on viimeksi toiminut autopesula.
Paikan päätuote on rukiista ja ohrasta valmistettava viski. Sen kypsytys vaatii kolme vuotta, ja ensimmäinen viskierä valmistuu 21.8.2017. Viskin rinnalla paikka valmistaa giniä ja omenaista applejackiä. Helsinki Dry Giniä on jo saatavissa Arkadiankadun Alkosta, ja lisäksi sitä tarjoillaan ainakin Teurastamon Kellohallissa ja B-Smokeryssä.
Koko hommaa pyörittää kolme jätkää – irlantilainen Seámus Holohan sekä suomalaiset Kai Kilpinen ja Mikko Mykkänen – joilla on mielessä hienoja suunnitelmia. Kolmikolla on tavoitteena perustaa tislaamon yläkertaan ensi kesäksi tai viimeistään syksyllä viihtyisä baari, jossa voi järjestää myös tasting-tapahtumia. Myöhemmin baarin yhteyteen kaavaillaan terassia ja tislaamon ylijäämäenergialla lämmitettävää saunaa.
The Helsinki Distilling Company järjestää kierroksia Teurastamon tapahtumien yhteydessä sekä erikseen sovittaessa. Kierroksella muun muassa selviää, mitä tapahtuu mäskäyshuoneessa ja tislaamossa sekä kurkistetaan tulevan baarin tiloihin.
Where the magic happens… tislaushuone
Kuusenkerkästä gojimarjoihin… tislaamon kokeilunurkkaus
The Helsinki Distilling Companyn toimitusjohtaja Seámus Holohan mäskäyshuoneessa
Tähän tilaan rakennetaan tislaamon oma baari.