Valheet ja viettelijät Suomenlinnan kesäteatterissa

Pikkuseikkoja

Kuvat: Ilkka Saastamoinen  © Ryhmäteatteri

Tätä voi suositella täydellä kybällä! Näin Ryhmäteatterin Valheet ja viettelijät -näytelmän Suomenlinnan kesäteatterin ensi-illassa. Juha Kukkosen komea ohjaus panee parastaan – hyödyntäen kaksimielistä huumoria, kuten aiheeseen sopii.

Näytelmän juoni on tuttu erityisesti elokuvamaailmasta, esimerkiksi Michelle Pfeifferin, Glenn Closen ja John Malkovichin tähdittämästä samannimisestä 80-luvun elokuvasta sekä 1990-luvun teinileffasta Julmia aikeita. Ensin mainitun elokuvan on käsikirjoittanut Christopher Hampton oman näytelmänsä pohjalta, joka taas on sovitus ranskalaisen Choderlos de Laclos'n kirjeromaanista Vaarallisia suhteita vuodelta 1782.

Suomenlinnan kesänäytelmässä sydämettömät päähenkilöt, tällä kertaa Minna Suurosen esittämä markiisitar de Merteuil ja Antti Virmavirran kreivi de Valmont, juonivat ja kisaavat jälleen siitä, kumpi manipuloi lähipiiriään taidokkaammin. Kummatkin ovat kuin luotuja rooliinsa, samoin Saija Lentonen on ihastuttava äärimmäisen puhdassydämisena Madame de Tourvel'na. Sonja Salminen ja Paavo Kinnunen puolestaan tuovat esitykseen kepeää hervottomuutta nuorina ja naiiveina rakastavaisina.

Upea puvustus tukee vaikuttavaa kokonaisuutta, ja mahtipontiset lavasteet rytmittävät tyylikkäästi juonenkulkua. Kaivatun tuoreen särmän tuovat Apocalyptican musiikkiin tehdyt nykytanssikohtaukset läpi koko näytelmän.

Kommentit

Maiski
40 hours and counting

Valheet ja viettelijät on ehdottomasti kesän to do -listalla itsellänikin. :)

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Hyvä! Se oli niiiin hieno! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.