Viikonloppu Pariisissa – syö, juo ja jonota

Kahden vuorokauden miniloma Pariisissa merkitsee näköjään ensisijaisesti syömistä vaikka heti kakkossijalla seuraakin kierteleminen taidenäyttelyissä. Viime viikonloppuun mahtui iltapäivällä syötyjä aamiaisia, viiden ruokalajin illallinen, Café de Floren tarte tatin ja tietenkin muutama erinomainen cocktail.

Alla viisi suosittelemisen arvoista uutta tuttavuutta, kaikki paikat ovat enintään vuoden vanhoja ja löytyvät jommasta kummasta Pariisin ”it”-kaupunginosasta: Canal Saint Martinin alueelta tai South Pigallessa (a.k.a. ”SoPi”). Ole ajoissa tai jonota! Pariisilaisten kärsivällisyyttä jonottaa hyvän ruoan äärelle ei voi kuin ihailla.

holybelly.JPG

1. Holybelly

Canal Saint Martinin läheltä löytyvään Holybellyyn (19 rue Lucien Sampaix) voi joutua odottamaan tunnin, mutta kun nimi on jonotuslistalla, ajan voi käyttää kuljeskellen auringossa Saint Martinin kanavan varrella. Holybellyn brunssitarjontaan kuuluu muun muassa sairaan herkullisen näköisiä pannukakkuannoksia ja runsaita brunssilautasia. Henkilökunta on iloista ja heittää läppää (tilasin annokseni ilman maitoa ja sain sen eteeni esittelyllä ”Extra milk!”). Ruokailu tapahtuu rennosti samassa pöydässä muiden kanssa.

marlette.JPG

2. Marlette

Läheltä Pigallen metroasemaa löytyy kahden siskoksen yhdessä perustama luomukahvila Marlette (51 rue des Martyrs). Kahvilan wifin salasana tulee perustajien nimistä: margot&scarlette. Marlettessa on viikonloppuisin tarjolla erilaisia brunssikokonaisuuksia, laadukasta kahvia ja Kusmin teetä. Myynnissä on myös valmiita jauhoseoksia, joilla voi itse leipoa luomuleipiä ja -leivoksia. Suosittuun paikkaan voi olla jopa kahden tunnin jono, mutta samalla kadulla on paljon pieniä liikkeitä, joissa voi pistäytyä odotellessa. 

craft.JPG

3. Café Craft

Aivan Saint Martinin kanaalin vieressä on pieni kahvila- ja ravintolakatu, jolla toimii myös kahville omistautunut Café Craft (24 Rue des Vinaigriers). Pikkuinen kahvila tarjoaa ranskalaisen Lomi-paahtimon kahvia sekä sämpylöitä ja leivonnaisia. Craft on sopiva paikka pistäytyä iltapäiväkahvilla tai napata piristysannos lennosta mukaan.

buvette.JPG

4. Buvette Gastrothéque

South Pigallen Buvette (28 Rue Henry Monnier) on newyorkilaisen kokin ranskalainen ravintola, joka ottaa mallia vastaavasta paikasta Nykissä. Tänne saa lauantai-iltana helposti jonottaa kolme varttia, mutta lähistöltä löytyy esimerkiksi Kon-Tiki-teemainen baari Dirty Dick (10 Rue Frochot), jonka rommidrinkeillä voi nostattaa ruokahalua. Buvetten listalta löytyy erilaisia jaettavia lautasia. Kokeilimme kukkoa, savukalaa, porkkanasalaattia, ratatouillea ja älytöntä läjää kinkkua. Kaikki toimi ja hintalaatusuhde oli loistava: ruokalaskua tuli vain 26 euroa per nenä. Myös cocktaillistalta löytyi kaikenlaista herkkua, kuvassa sitruunainen ja hunajainen ginicocktail ”Bee’s Knees”, jonka charleston-tanssiliikkeeseen viittaava nimi luonnollisesti ilahdutti allekirjoittanutta.

artisan1.JPG

5. Artisan

Artisan (14 rue Bochart de Saron) Etelä-Pigallessa tarjoaa huolella valmistettuja cocktaileja ja niiden rinnalla pieniä lautasannoksia. Kuvassa makean päärynäinen viskicocktail. Paikan sydän on keskelle tilaa sijoitettu puinen baaritiski, jonka ympärille keräännytään nauttimaan juomasekoituksia. Sunnuntaisin paikasta saa myös brunssia.

muoti trendit ruoka-ja-juoma matkat
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.