West Coast osa 1: Victorian parhaat

Pikkuseikkoja

Victorian kaupunki Brittiläisessä Kolumbiassa Kanadassa on kolmen tunnin lauttamatkan päässä Seattlesta ja suunnilleen yhtä pitkän bussimatkan päässä Vancouverista. Pieni kaupunki sopii söpöine putiikkeineen ja kahviloineen loistavasti lyhyeksi päiväretkikohteeksi. Tässä parhaita paikkoja.

1. Munro's Books (108 Government St.)

Alice Munron ja tämän ensimmäisen aviomiehen Jim Munron vuonna 1963 perustama indiekirjakauppa. Alice ryhtyi sittemmin kirjailijaksi ja myöhemmin pari erosi. Viihtyisä kirjakauppa sijaitsee nykyisin Royal Bank of Canadalle alunperin suunnitellussa upeassa rakennuksessa keskellä vanhaa kaupunkia.

2. Cascadia Bakery (1812 Government St.)

Söpö leipomokahvila, jolla on hyvää kahvia (myös mantelimaidolla) ja laaja valikoima leivoksia. Seinillä on taidetta sekä kyltti, joka lupaa tuoreita piiraita joka päivä.

3. The Regional Assembly of Text (560 Johnson St.)

Vanhaan arvokkaaseen rakennukseen perustettu suloinen pikku korttikauppa, jossa korttien, kirjepapereiden ja muiden paperitavaroiden keskellä vierähtää huomaamatta pidempikin tovi. Kirjeenkirjoituspysäkillä voi naputella kirjeen tai kortin vanhalla kirjoituskoneella.

4. Jam Café (542 Herald St.)

Vanhoilla tavaroilla sisustettu rento kahvilaravintola ja brunssipaikka, jossa voi myöhäisen aamiaislautasen kanssa nauttia vaikka lemonaden Hendrick's-ginillä.

5. Pop Optical (1322 Government St.)

Vanhaan tavaraan erikoistunut optikkoliike on pullollaan mahtavia vintagesilmälasikehyksiä ja -aurinkolaseja.

Kommentit

Jaana K

Meidän piti myös käydä täällä, kun oltiin reissaamassa länsirannikolla, mutta valitettavasti jäi väliin :( Näyttää tosi tunnelmalliselta!

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Älä huoli, näitte kaikkea muuta hienoa silloin =) Toi oli pieni ja söpö kaupunki ja tosiaan kiva päiväretkikohteena, mutta yöksi en olis jäänyt, tekeminen olisi siinä vaiheessa varmaan jo loppunut... 

Jaana K

Haha, okei no sitten ei harmita niin paljon. Onpa muuten tosi söpö toi ekan kuvan keltainen vesitaksi!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.