West Coast osa 2: Vancouverin parhaat

Pikkuseikkoja

Elämänlaatua mittaavissa tutkimuksissa kärkeen sijoittuva Vancouver on mukava kaupunki myös vierailijalle. Alla parhaita kokemuksia.

1. Brassneck Brewery (2148 Main St.)

Täysin sattumalta vastaan osunut pienpanimo, jonne päädyimme keskellä päivää maistelemaan oluita ja juttelemaan elokuvista victorialaisen panimotyöntekijän kanssa. Panimon tasting roomiin voi tilata maistelulautoja tai normaaleja tuoppeja. Oluilla on sellaisia nimiä kuin Identity Crisis, Passive Aggressive ja Little Pony. Ulko-oven edessä päivystää päivittäin vaihtuva ruokarekka, jonka safkat saa tuoda sisälle tasting roomiin oluen seuraksi - loistavaa yritysyhteistyötä! Lähtiessä kaupan puolelta voi tilata mukaan tuoreolutta valitsemansa kokoiseen pulloon suoraan hanasta.

2. Vancouver Art Gallery (750 Hornby St.)

Hieno galleria sijaitsee uusklassisessa rakennuksessa, joka toimi aiemmin oikeustalona. Kanadalaisen taiteilijapariskunnan Janet Cardiffin ja George Bures Millerin Lost in the Memory Palace -näyttely (esillä 21.9. asti) käsittää kokonaisten huoneiden kokoisia omintakeisia installaatioita. Eniten pidin kuitenkin vancouverilaisen Douglas Couplandin popkulttuuria, nykyajan viestintäteknologiaa, materian kulutusta ja kanadalaista identiteettiä analysoivasta everywhere is anywhere is anything is everything -näyttelykokonaisuudesta (esillä 1.9. asti).

3. Cocktailbrunssit

Paras loma-aamu alkaa lomacocktaililla. Nokkelasti nimetyssä Catch 122 Cafe & Bistrossa (osoitteessa 122 W Hastings St) ja väännellyillä haarukoilla menunsa koristavassa Twisted Fork Bistrossa (1147 Granville St) tarjoillaan molemmissa ranskalaishenkistä bistroruokaa, brunssia ja cocktaileja. Catch 122:ssa ruokaillaan isojen ikkunoiden ja paljaiden tiiliseinien keskellä, Twisted Forkissa taas hämyisissä baarimaisissa tunnelmissa. 

4. OK Go'n keikka Venue-klubilla (881 Granville St.)

Ei tarvinnut miettiä ohjelmaa lauantai-illalle, kun selvisi, että OK Go soittaa keikan samalla kadulla, jolla hotellimme sijaitsi. Unohtumaton show sisälsi stand-up-komediaa, yleisön osallistamista musiikintekoon, 3D-illuusioita luovia yksinkertaisen nerokkaita aivojumppatuokioita ja paljon, paljon konfettia.

5. Granville Street Bridge

Unohda turistioppaissa mainittu naurettava höyrykello, paljon hienompi nähtävyys on Granville Islandin ylittävä huima silta, jolta avautuu upea näköala yli kaupungin. Sillan kapea jalkakäytävä, vieressä suhahtelevat autot ja jalkojen juuresta avautuva korkea pudotus saavat jopa ei-korkeanpaikankammoisella adrenaliinin virtaamaan. Sillan alta löytyy urbaani mutta turistien kansoittama Granville Island, jossa on vanhoihin varastohalleihin perustettuja ravintoloita ja iso kauppahalli. Saarelta pääsee mantereelle myös pienillä vesibusseilla.

6. Klassinen diner-safka

The Templeton (1087 Granville Street) on täydellinen amerikkalaistyylinen diner mustavalkoisine ruutulattioineen ja loosheineen. Listalta saa french toasteja vaahterasiirapilla, munakokkelia ja rosmariini-lohkoperunoita, ja jukeboksista voi tilata sopivan kappaleen soimaan taustalle.

7. Cocktaileja kiinalaisittain

Gourmet-kiinalaista ja cocktaileja tarjoava Bao Bei Chinese Brasserie (163 Keefer St.) osoittautui niin suosituksi, ettei sinne mahtunut alkuillasta enää sisään. Saimme sieltä kuitenkin vinkin toisesta cocktailpaikasta saman kadun varrella Chinatownissa. Punaisessa valossa kylpevä The Keefer Bar (135 Keefer St.) esittää vanhaa kiinalaista apteekkia. Sen pullojen peittämällä seinällä lukee "Medical centre" ja vieraille ojennetaan "List of remedies & cures". Juomat ovat aasialaishenkisiä.

 8. Stanley Park

Ydinkeskustan laidalta voi kävellä suoraan viherkeitaaseen, joka tarjoaa eripituisia pyöräily- ja kävelyreittejä, metsää, nurmikenttiä ja hiekkarantoja.

Kommentit

Jaana K

Hei mekin käytiin Templetonisssa! Se oli ihana paikka :) Yksi ihana Vancouverin kahvila on muuten myös Café Medina, sieltä sai aivan mielettömän hyvää laventelilattea.

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Heh, hauskaa! Meillä oli hotelli sillä kadulla niin oli lyhyt matka =) Medina ei tullut meitä vastaan, laventelilatte kuulostaa todella eksoottiselta.

Mulle kävi muuten täsmälleen sama juttu kun sulle tän kaupungin suhteen: kaikki oli hehkuttanut sitä ihan hirveästi, joten oli älyttömät odotukset ja luonnollisesti petyin. Lähinnä olin pettynyt kaupungin ulkonäöstä: keskustan uusien asuinrakennusten rumuus hallitsi liikaa näkymää. Lisäks kaduilla näkyi paljon kodittomia ja narkkareita.

Mutta muutoin Vancouver osoittautui kyllä kivaksi ja nuo yllä olevalle listalle päässeet oli huippukokemuksia kaikki.

Jaana K

Meillä oli vielä hotelli just Vancouverin Hastings Streetillä Chinatownissa, joka on (tai oli ainakin silloin) kaupungin huomattavin kodittomien ja päihdeongelmaisten keskittymä. Se veti kyllä aina vähän hiljaiseksi aamuisin liikkeelle lähtiessä. Eikä arkkitehtuuri muutenkaan ollut kovin viehättävää. Hienoimpiin juttuihin kuului ehdottomasti kaupunkia ympäröivä luonto ja just toi Stanley Park – tuntui että siellä oli ihan eri maailmassa.

Ps. Laventelilattea voisi varmaan yrittää valmistaa itsekin... mutta ei se olisi varmastikaan yhtä hyvää kuin Medinassa :)

 

Toimitus
Toimitus

Vancouver <3 Harva kaupunki on yhtä kauniilla paikalla.

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Luonto tosiaan on läsnä siellä =)

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

En, harmi kyllä, aika loppui siinä kohtaa kesken. Huomasin, että joitakin mukavia brunssipaikkojakin olisi ilmeisesti ollut juuri tuolla Kitsilanon suunnilla...

Rantaa, vuoret ja kaupungin valot - kuulostaa kieltämättä suhteellisen täydelliseltä =)

AnitaN
Tervetuloa Suomeen

Granville Street Bridge ja Stanley Park <3

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Joo! =)

P.s. Löysin puolestani sinun blogisi, vaikuttaa kivalta, täytyy lukea lisää =)

AnitaN
Tervetuloa Suomeen

Kiitos ja tervetuloa tutustumaan :) Ihanaa sunnuntaita.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.