West Coast osa 5: Portlandin parhaat

Pikkuseikkoja

Matka kauas voi alkaa pienestä. Tein keväällä Facebookin kautta levinneen testin "Missä kaupungissa sinun pitäisi oikeasti asua". Vastaukseksi sain Portlandin. Uteliaisuus heräsi, ja muutama kuukausi myöhemmin löysin itseni paikan päältä. Portland on suunnilleen Helsingin kokoinen paikka Oregonissa, ja sitä pidetään yhtenä maailman vihreimmistä kaupungeista. Mitä saa, kun yhdistää satoja ruokarekkoja, kymmeniä mikropanimoita, niin ikään useita kymmeniä pienpaahtimoita, olutta tarjoavia elokuvateattereita, maailman suurimman indiekirjakaupan, viihtyisiä viheralueita ja toimivan joukkoliikenteen? Kyllä, Portlandin. Tässä kaupungissa pitäisi kenen tahansa muunkin oikeasti asua.

1. Ruokarekat

Portlandissa on rekisteröitynä yli 600 ruokarekkaa ja uusia ilmestyy jatkuvasti. Sankkoja rekkaryhmittymiä löytyy esim. keskustasta Stark Streetin tienoilta viidennen Avenuen ja toisen Avenuen risteyksistä. Tarjolla on jenkkiä, aasialaista, välimerellistä, meksikolaista - melkein mitä vain. Yksi matkan kohokohdista oli taivaallisen won ton -keiton nauttiminen vilkkaalla aukiolla muiden lounasruokalijoiden kanssa. Jos asuisin Portlandissa, söisin varmaan kaikki lounaani ulkona. Safkat ovat myös hämmentävän edullisia, sillä alle kympillä syö jo todella hyvin ja hyvää. Mama Chow's Kitchenin iso Won Ton -keitto kustansi seitsemän dollaria, Brunch Boxin omaan makuun kustomoitu mehevä burgeri vitosen.

2. Powell's City of Books

Hihkuin riemusta, kun tajusin, että heti kulman takana hotellistamme sijaitsi portlandilaisen, maailman suurimman itsenäisen kirjakauppaketjun Powell's Booksin lippulaivaliike Powell's City of Books (1005 W Burnside St.). Suunnilleen kaikki hotellimme asiakkaat heiluttelivat aulassa Powell's Bookin paperikaseja, ja moni kirjaturisti tahtoo itsestään kuvan, jossa poseeraa kaupan edessä. Kokonaisen korttelin kokoinen kauppa on hengästyttävä: uusia ja vanhoja kirjoja voi penkoa värikoodatuilla osastoilla kolmessa kerroksessa. Kirjahyllyjen lomaan on teipattu lappusilla uutisia, henkilökunnan suositteluja ja kirjailijoiden sitaatteja. Kakkoskerroksen kahvilassa korkeiden kirjapinojen taakse piiloutuneet asiakkaat nauttivat iltapäiväkahvia kirjojen sivuja selaillen.

3. Herkkupeppujen vegaanikahvilat

Vegaaniruoan ei todellakaan tarvitse olla terveellistä. Maitoa - kuten myös viljaa - kaihtava voi mässäillä Portlandissa minkä jaksaa. Useimmat tavallisetkin kahvilat tuntuvat tarjoavan kahvileivissä aina vegaanivaihtoehdon ja lisäksi kaupungista löytyy täysin vegaanisiin ja gluteenittomiin vaihtoehtoihin keskittyneitä herkkulinnakkeita. Kuin barbinukeille stailattu söpöilevä kahvila Petunia's Pies & Pastries (610 SW 12th Ave.) keskustassa tarjoaa ainoastaan vegaanisia ja gluteenittomia kakkuja, leivoksia, keksejä ja jäätelöitä. Niiden kanssa voi nauttia niin kahvia kuin cocktaileja. Niin ikään Alberta Arts Districtin eläväisellä pikkupääkadulla sijaitsevan Back to Eden Bakeryn (2217 NE Alberta St.) kaikki tuotteet ovat vegaanisia, ja tarjolla on leivoksia myös gluteenille, soijalle ja sokerille herkille ihmisille. Parasta on, ettei paikkojen edes tarvitse mainostaa ikkunassa tai ovessa palvelevansa erikoisruokavalioita, sillä tuotteiden maussa ei ole mitään outoa tai erilaista - ne maistuvat yhtä lailla myös normaaliruokavalioisille. Luonnollisesti vedin porkkanakakusta ja jäätelöistä sellaiset sokeriöverit, ettei mitään rajaa. Paha olohan sitä tuli.

4. Mikropanimot

Portlandissa toimii enemmän panimoita kuin missään muussa kaupungissa maailmassa. Paras tapa tutustua paikallisiin oluisiin on varata yksi päivä kierrokselle eri pienpanimoissa. Vähemmän olutta juovana ihastuin Cascade Brewingin hedelmäoluisiin Cascade Brewing Barrel Housessa (939 SE Belmont St.), vaikka itse paikka oli melko äijämäinen. Oluita sai esimerkiksi mansikan, aprikoosin ja hunaja-inkivääri-limen makuisina. Pienpanimoiden lisäksi Portlandissa toimii useita tislaamoja, mutta ne jäivät tällä reissulla väliin.

5. Hifistelykahvilat ja pienpaahtimot

Portlandissa voi luonnollisesti hifistellä myös kahvilla. Valinnan varaa on, sillä pienpaahtimoita ja hyvään kahviin keskittyneitä kahviloita riittää. Coava Coffee Roastersin Brew Bar (1300 SE Grand Ave.) itäisen Portlandin vanhassa teollisuusmiljöössä yhdistää sisustuksessaan betonia ja puuta. Courier Coffee Roastersin Coffee Bar (923 SW Oak St.) on vilkas pikkukahvila keskellä keskustaa. Trendikkäältä Pearlin alueelta, jossa entisiin tehdashalleihin on perustettu ravintoloita ja putiikkeja, löytyy myös eri paahtimoiden laatukahveja tarjoava Barista (539 NW 13th Avenue).

+ Kaikki muu kiva, mitä Portland voi tarjota

Edellä mainittujen lisäksi mieleen jäi muun muassa: paikallisten indierockbändien Rare Monkin ja Us Lightsin keikat valkeaksi maalatussa tehdashallissa (Holocene, 1001 SE Morrison St.). Suolaisia ja makeita creppejä tarjoava ranskalainen viinibaari C’est Si Bon! Crepes+Vins (22 NE 7th Ave.), jossa päädyimme maistelemaan viinejä paikan omistajan kanssa. Retrokalusteinen Rontoms-baari (600 East Burnside St.) ja sen takaoven kautta löytyvän sisäpihan iso puukalustettu terassi. Uutta sekä vanhaa ohjelmistoa näyttävät pienet itsenäiset elokuvateatterit (esim. Cinema 21, 616 NW 21st Ave.), jotka myyvät leffajuomaksi viiniä ja kaljaa. Ja ihana Ace Hotel, josta lisää myöhemmin.

Kommentit

saarah
visual diary

Mahtavaa! Mä sain kans siinä testissä silloin Portlandin :D

Mua on kiinnostanut toi paikka kyllä jo pitkään, koska oon lukenut paria blogia, jotka sijoittuu sinne. Kivalta näyttää kaikki noi paikat, kiitos tästä postauksesta. Ehkä vielä joskus saan toteutettua tänkin matkahaaveen.

Ja toi mikropanimo näyttää ihan siltä Drinking Buddies -leffalta!

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Mukava paikkahan tuo tosiaan oli, ja hyvä matkakohde siinäkin mielessä, että välimatkat Seattleen ja Kanadankin puolelle ei olleet yhtään pahat. =)

 

Heh, en oo nähnyt Drinking Buddiesia, täytyypä pistää korvan taa!

AnitaN
Tervetuloa Suomeen

Tulin blogiisi Dim Sum -postauksen kautta (tämä on eka vierailu blogissasi). Tarkoituksena oli tulla kehumaan sitä kirjoitusta, koska itselleni niistä paikoista 4/5 oli uusia: olen käynyt vaan siinä Mikonkadun ravintolassa.

Sitten huomasin sivupalkistasi nämä Portland ja Seattle -postaukset. Portland on miehen kotikaupunki ja on tullut vietettyä siellä runsaasti aikaa. Niinpä lukaisin nämä kaikki läpi tässä yhdeltä istumalta. Tuo Powell's Books on lempikirjakauppani ikinä. Samoin pienpanimot ja -paahtimot olivat hyvä huomio.

Aivan ihania nämä jenkkimatkakirjoitukset kaiken kaikkiaan :)

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

=) Kiitos!

Aika ihanaa, jos on tollaisia yhteyksiä Portlandiin! Tuo Oregonin ja Washingtonin alue kaiken kaikkiaan vaikutti niin kivalta, että sinne kyllä palais mielellään uudelleenkin.

Ja Powells' Books on ihan paras! =)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.