Aika auringon

 

IMG_1517_Fotor.jpg

Tuossa pakkaillessani Roomaa varten tuli eteen iso dilemma: mitkä aurinkolasit ottaa mukaan? Kaikki niistä on omalla tavallaan rakkaita ja on vaikea valita mukaan vain kahdet. Kuusien aurinkolasien tuominen viiden päivän matkalle tuntuisi ehkä liioittelulta. Ajattelin samalla kuvata nämä rakkaat kakkulani, jospa jotakuta kiinnostaa näistäkin näin kevään korvalla lukea. 

Oma aurinkolasifilosofiani on aina ollut more is more ja mitä isommat, sitä parempi. Aurinkolasien päähän laittamisen pitää mielestäni luoda sellaisen tadaa-efektin. Tässä minä olen, kattokaa tai jättäkää! Mielestäni näytän tyhmältä pienissä laseissa, enkä koe oloani kotoisaksi niissä. Nuo yläkuvan Raybanit on pienimmät mitä omistan, ja nekin on tietääkseni se suurin malli. 

IMG_1529_Fotor.jpg

IMG_1527_Fotor.jpg

Kaikilla aurinkolaiseillani on tarina, ja onkin mukava ajatella mitä kaikkea kivaa olen niiden läpi nähnyt. Mihinkään muuhun asusteeseen ei yhdisty niin voimakkaasti lomamatkat, vapaus ja onni kuin aurinkolaseihin. Siksi niistä niin paljon pidänkin. Nämä Missonin mustavalkoiset lasit ostin monta vuotta sitten Kuala Lumpurista, yhdestä niistä jumalattoman suurista ostoskeskuksista, joissa oli putiikkeja silmänkantamattomiin. Nämä on ehkä ne kaikkein filmitähtöisimmät lasit jotka omistan, tykkään kovasti noista norsunluunvärisestä sangoista yhdistettynä mustiin pokiin ja ruskeaan lasiin. Näitä käytän melko harvoin, ehkä ne kaipaavat seurakseen siistimmät vaatteet kuin farkut ja nahkatakin.

Nuo Rayban Wayfarerit ostin viime syksynä juuri ennen Kanarialle lähtöä. Olen aiemmin ollut enemmän pilottinaisia, mutta nyt päätin satsata myös tuohon toiseen klassikkoon niiden monikäyttöisyyden vuoksi. Wayfarerit on myös todella mukavat nenällä ja malli imartelee kaikkia. 

IMG_1534_Fotor.jpg

Nämä Raybanin Aviatorsit ostin juuri ennen Australiaan muuttoani. Olen omistanut elämässäni monet pilotit, mutta koskaan en ollut satsannut merkkilaseihin. Jos näille laskisi hinnan käyttökertojen mukaan, olisi nämä jo kauan sitten maksettu. Mitään muita laseja en kyllä ole niin ahkerasti käyttänyt kuin näitä. Nämä ovat kiertäneet Australian, käyneet Pariisissa ja Amsterdamissa ja keikkuneet nenälläni myös viime vuonna Suomen kesässä. Täydelliset jokapaikanlasit, ja itse tykkään tuosta hiukan prameasta kullan ja mustan yhdistelmästä kovasti. Ostin nämä muuten netistä talviaikaan, hyvä vinkki säästää tässäkin hankinnassa. 

IMG_1541_Fotor.jpg

IMG_1521_Fotor.jpg

Nuo Burberryn lasit löysin tässä taannoin ja ne on mielestäni mukavan klassiset ja kehystävät kauniisti kasvoja. Ne taitavat päästä katselemaan kultaisia kupoleita Roomaan. Ja muutenkin vähän veikkaan, että meillä tulee olemaan oikein mukava kesä yhdessä.

IMG_1522_Fotor.jpg

Säästin vielä tämän villin kortin näin loppuun. Nämä Diane von Furstenbergin kakkulautasen kokoiset linssit peittävät koko kasvot aitoon 70-luvun tyyliin. Lasit ovat ruskeat ja sangat seitkytluvun henkeen kivan retrot. Nämä lasit herättävät huomiota ja peittävät väsyneemmätkin silmät. Itse käytin näitä joskus vuosia sitten, kun minulla oli otsatukka. Nyt nämä pääsevät harvemmin käyttöön, mutta vaikea näin näyttävistä laseista on luopua. Tai oikeen mistään laseista, jos nyt rehellisiä ollaan… Kuva puhukoon puolestaan.

 

thumb_IMG_1547_1024_Fotor.jpg

Nyt vain toivotaan aurinkoista kevättä ja kesää! Mitkä on teidän suosikkilasinne ja mitä mallia himoitsette juuri nyt? 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *