Airlie Beach, osa 2

Pilvi Daily

Airlie Beach on kiva lomakohde ja vaikka siellä on ihan mukavaa viettää muutama päivä, palvelee se varsinkin purjehdusretkeläisiä. Marina Point-satamasta lähtee kaikki veneretket ja valinnanvaraa on paljon. Kaikki Airlie Beachillä tapaamani turistit olivat joko menossa tai juuri tulleet purjehdukseltaan. Tavallisin vaihtoehto näytti olevan yhden yön ja kahden päivän pituinen retki. Itse olin jo valmiiksi varannut kahden yön matkan. Maksoin retkestäni Bookme.comin kautta 360 dollaria, mutta hostellejen kautta näytti saavan last minute-tarjouksia vielä halvemmalla, noin 300 dollarilla. Monet olivat myös ostaneet paketteja, joihin kuului Whitsundays, Fraser Island ja Hervey Bay. Vähän harmitti, että en varannut aikaa Fraser Islandille, koska se vaikuttaisi olevan yksi niistä pakollisista ja unohtumattomista kohteista täällä. Toisaalta, kaikkea ei voi ahnehtia ja mistä sitä tietää jos vaikka joskus vielä elämässäni palaan tänne. Firma, jonka veneellä matkustin Whitsundaysin saarilla oli nimeltään OzSails ja olin ihan tyytyväinen. En tiedä suuntaako OzSails markkinointinsa varsinkin englantilaisille, koska ryhmässäni ei itseni lisäksi ollut kuin englantilaisia ja irlantilaisia. Hauskaa porukkaa kyllä, ei valittamista.

Hintaan sisältyi snorklausvarusteet, stinger-puvut ja kaikki ateriat. Monen muun firman hintoihin ei sisälly meduusapukuja ja ne pitää rikseen vuokrata. Oppaan mukaan alueelta löytyy noin 400 meduusatyyppiä, joista lähes kaikkia voisi pitää vaikkapa hattuna sen suuremmitta ongelmitta. Loput ovatkin sitten niin myrkyllisiä, että pukuja on heidän säännöksiensä mukaan pakko pitää, oli sesonki tai ei. Box jellyfish on tappava, suomeksi se kulkee nimellä kuutiomeduusa. Vaarallisia haita ei Whitsundaysillä ole, siellä on kuulemma liian lämpimät vedet niille. Näin kyllä paljon pienia riuttahaita, rauskuja ja vihreän Napoleon Wrasse-kalan, joka oli valtava. 

Jostain syystä kännykkäni ei ole synkannut kaikkia kuvia koneelleni, eli en vielä voi tehdä tarkempaa postausta juuri purjehdustretkestä. Hoidan asian sitten Adeleidesta palattuani. Muidenkin kuvien lataaminen näyttää täältä kahvilasta käsin taas tökkivän, valitettavasti. Kohta minun täytyykin löytää tieni takaisin Cairnsin lentokentälle, mukavaa päivää kaikille!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.