Allas Sea Pools

Pilvi Daily

Yksi suurista ja näkyvistä rakennusprojekteista Helsingin keskustassa on jo pitkään ollut Kauppatorin laidan Allas Sea Pools -työmaa. Kyseessä on siis kaupunkilaisten käyttöön rakennettavat uima-altaat, joista kaksi tulee olemaan lämmitettyjä makean veden altaita ja yksi merivesiallas, johon vesi tuodaan merestä ja se puhdistetaan ennen altaaseen laskemista. Lisäksi paikalle tulee saunoja ja ravintola sekä terassi. Käyn aivan Altaan läheisyydessä töissä ja siksi meninkin heti terassien auettuna paikan päälle ihmettelemään. Olin positiivisesti yllättynyt, terassit ovat rakennustyömaasta huolimatta viihtyisiä, niiltä on kauniit kaupunkinäkymät Etelärantaan laivaterminaaleille. Lisäksi Finnair-maailmanpyörä näyttää komealta terassilta katseltuna ja aurinko paistaa uskoakseni esteettä Altaalle koko päivän ajan. 

Havainnekuvat valmiista Altaasta näyttävät todella upeilta. Todella positiivista, että Helsinkiin tulee jatkuvasti uusia mielenkiintoisia kohteita, jotka houkuttelevat myös turisteja ja tekevät kaupungista elävämmän. Innolla odotan kyllä ensimmäisiä uiskenteluja Altaassa! Toivottavasti ehtisivät saada ne valmiiksi vielä hyvän saan aikaan. Sydneyssä merivesialtaat olivat todella yleisiä ja niistä kuuluisin oli Bondi Icebergs, joista olenkin kirjoitellut aiemmin. Sydneyn säät ovat kuitenkin vähän eri luokkaa meidän tundraolosuhteisiin verrattuna, nähtäväksi jää kuinka monta pulikoijaa altailla on talvisaikaan ja millainen onkaan toteutus ylipäätään syys- ja talvikaudella. 

Matkalla kotiin Altaalta nappasin kuvan myös uusista kengistäni. Käydessämme äitini kanssa Tallinnassa muutama viikko sitten, tuli Aldon hyllyt koluttua tyhjiksi ja mukaan tarttuivat muun muassa nämä hopeiset ja kimaltelevat avokkaat. Jos muu asu on yksivärinen tai muuten vaan neutraali, tuovat nämä kivan kimaltelevan lisän. Lisäksi ne loistavat kilpaa auringon kanssa ja heijastelevat valoa kuin pienet diskopallot. Miksi Aldoa ei muuten löydy Suomesta? Se on aina ollut yksi lemppareistani ja niiden kengät ovat yleisesti ottaen hyviä, jos valitsee varsinkin niitä nahkaisia malleja. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.