Cape Tribulation

IMG_0580_Fotor.jpg

IMG_0563_Fotor.jpg

IMG_0551_Fotor.jpg

Cape Tribulation sijaitsi noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Cairnsistä. Kyseessä on hieno kansallispuisto, jossa on vesiputouksia, upeita rantoja ja mahdollisuus bongata krokotiilejä ja cassowary-lintuja. Kumpiakaan ei kannata liikaa jäädä ihastelemaan, sillä molemmat ovat erittäin vaarallisia. Cassowaryn tavatessa ei saisi esittää isompaa kuin on, eli vaikkapa laittaa käsiä pään päälle, sillä suurinpiirtein strutsin kokoinen lintu (suurimmillaan 2 metrinen) kokee sen uhkaavana ja voi hyökätä. Luin, että eräs nainen oli kiivennyt puuhun cassowarya karkuun ja joutunut odottamaan siellä kunnes lintu lähti pimeän tullen matkoihinsa. Joku mies oli cassowaryn kohdattuaan lähtenyt pakoon ja joutunut rämpimään vaikeakulkuisessa sademetsässä tunteja cassowary kintereillään. Pitäisi siis vain pitää katsekontakti, laittaa esimerkiksi reppu tai laukku rinnan eteen suojaksi ja kävellä hitaasti selkä edellä taaksepäin. Cassowary voi juosta 50 km tuntivauhtia, hypätä yli 1,5 metrin korkeuteen ja ne ovat erinomaisia uimareita. Ne voivat voimakkailla kynsillään vahingoittaa ihmisen sisäelimiä hyökätessä. 

Kävelyt sademetsissä olivat jännittäviä, kun tämä cassowary-mahdollisuus (tai uhka on ehkä oikea sana) oli olemassa. Saimme kuitenkin pettyä, koska emme nähneet kuin kalkkunoita. Huomattavasti leppoisampia otuksia. 

IMG_0584_Fotor.jpg

Jos näet tämän, on casswaryt lähellä. Tämä on cassowary plum, cassowaryjen suuri herkku. Näytti valtavalta mustikalta (uuniperunan kokoinen) ja oli sisältä vihreä. Sademetsät olivat kauniita, tämäkin lehtikatto näytti siltä kuin monta vihreää sateenvarjoa olisi avattu yhtä aikaa. 

IMG_0598_Fotor.jpg

IMG_0624_Fotor.jpg

Puhutaan nyt cassowaryistä, kun kerran aloitettiin. Tässä on taas tätä aussihuumoria, mutta kuten kyltistä voi päätellä, joutuu moni cassowary auto-onnettomuuden uhriksi. Ne ovat rauhoitettuja eläimiä, joita uhkaa sukupuuttoon kuoleminen. Jos olet utelias miltä kyseinen lintu näyttää, niin liitin tähän kuvan, jonka lainasin täältä

FemaleCassowary.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *