Cobboboonee, Boonoo Boonoo, Woolloongabba ja muita australialaisia erikoisuuksia

Pilvi Daily

Välillä on käynyt mielessä, että olisi kiva listata vähän asioita, jotka itselleni on täällä Australiassa ollessani uusia ja joita ehkä on hauska lukea jos tännepäin on suunnittelemassa reissua. Unohdan tästä listasta nyt varmaan jotain hyvin olennaista, mutta kokeillaan. 

 • Tiskit tiskataan aina sienellä, eikä koskaan tiskiharjalla. Sama juttu kai Englannissa. Tuntuuhan se vähän epähygieniseltä, mutta minkäs voit. 
 • Mc Donalds on australiaksi Maccas, eikä kukaan paikallinen sanoisi muuta. 
 • Afternoon taipuu sanaksi arvo, ja se on ihan normaalia puhekieltä. See you this arvo, mate!
 • Vesihanoissa ei usein ole sekoittimia, vaan vettä vielä monessa paikassa (eli ainakin näissä halvoissa vuokrakämpissä) käännellään niistä punaisista ja sinisistä hanoista. Se on jännä tunne, kun yrittää pestä naamaa ja toinen käsi on aivan tulessa ja toinen kuin jääkalikka. Tähän joku voisi todeta, että tulppaa voi käyttää ja veden voisi sekoitella sopivaksi ennen naamanpesua. Mutta jaksaako kukaan tehdä sitä?
 • Sisällä on lähtökohtaisesti aina kylmä talvisin. Noh, minä olen kuulemma kokenut lähihistorian kylmimmän talven, että silläkin on osuutta asiaan. Kesällä täällä varmaan sisällä sitten paistuu. Olen ostanut toppaliivin, villasukkia, extrapaksun peiton ja luoja ties mitä ihan vaan sisätiloja varten. Ja silti käteni ovat aina kohmeessa ja nenä on ihan kylmä. Sellainenkin jännä ilmiö on käsissäni täällä ollessani esiintynyt, että veri ei kierrä sormiin monesti lainkaan ja ne ovat aivan valkoiset ja tunnottomat. Tätä voi jatkua tunteja. Silloin on saunaa ikävä ja menen lilluttelemaan käsipoloisiani sen jo tutuksi tulleen punaisen hanan alle. 
 • Creche on sana, jota en koskaan ollut kuullut ennen kuin tulin tänne. Se tarkoittaa tietynlaista lasten päiväkotia, jonne voi jättää lapset hoitoon pariksi tunniksi vaikkapa kun itse menee pelaamaan tennistä tai kuntosalille. Näppärän tuntuinen systeemi.
 • H-kirjain lausutaan usein hassusti sanalla haitch eikä siten, kun meille on opetettu ja miten se lausutaan Englannissa ja Amerikassa eli jättäen h sanan edestä pois eli aitch
 • Vegemite, joka tässä blogissakin on aiemmin mainittu. En suosittelisi yhdellekkään elävälle sielulle. 
 • Funnel web spider. Maailman myrkyllisin hämähäkki, joka iloiseksi yllätyksekseni asuu vain ja ainoastaan Sydneyn alueella ja vaanii varsinkin puutarhoissa. Ei ole kävellyt vastaan ja toivottavasti ei koskaan kohdata. Googlatkaa kuva, morjens miten hirveän näköinen otus. 
 • Hauskankuuloiset alkuperäiset aboriginaalinimet. Mielestäni paikannimet, kuten Cobboboonee, Boonoo Boonoo, Woolloongabba, Wooroloo ovat kuin lyriikkaa. Tämä on sellaista vokaalien ilotulitusta, jota suomalaisena arvostaa. Joku Surry Hills kuulostaa paljon tylsemmältä kuin Coogee, Bondi, Maroubra ja muut kauniit alkuperäisnimet. 
 • 50 sentin kolikko on iso ja siitä tulee mieleen keskiajalla taotut taalerit kulmikkaine sivuineen. Se vieläpä painaa kuin synti ja empiiristen tutkimusteni perusteella lompakon kolikkotasku ei mene kiinni jos näitä on siellä enemmän kuin kaksi. 

Nämä tuli mieleen nyt äkkiä mietittyäni. Pitääkin pitää listaa jos kohdalle sattuu jotakin muuta mainitsemisen arvoista. Mukavaa iltaa!

Kommentit

iiiidag (Ei varmistettu)

Heei pilvi, tosi hauska postaus! :) kiva lukea että sulla menee hyvin siellä, toivottavasti tosta syyskuun reissusta (aiempi postaus) tulee onnistunut. Syksy on tullu jo Tukholmaan ja illat pimenee, mutta ihan mysigt :) tsemppiä sinne! Kram! PS. Googletin ton hämähäkin, ja just ennen nukkumaan menoa :D nään varmaan painajaisia siitä..

PilviCloud
Pilvi Daily

Moii Ida! Kiva kuulla jos tykkäsit :) Joo odottelen reissua jo paljon. Oliko teillä ihana matka? 

Kommentoi