Eataly vie kielen mennessään

Pilvi Daily

Rooma ei kyllä ruoan suhteen jätä kylmäksi, tämä tuli todettua monien herkullisten illallisten ja lounaiden jälkeen. Ruokalajit ovat italialaiseen tyyliin konstailemattoman maukkaita ja valmistettu vain laadukkaista raaka-aineista. Voimakkaat juustot maistuvat usein läpi ja oliiviöljy on aromaattista. Asuimme Roomassa melko lähellä Terminin asemaa ja alueella oli paljon kivoja pikku-trattorioita, joissa paikalliset kävivät ahkerasti. Maistelin ennakkoluulottomasti paljon uusiakin ruokalajeja ja koskaan en joutunut pettymään. Ylemmässä kuvassa oli muistaakseni pastaa pistaasivaahtokastikkeella ja parmesaania. Se oli taivaallinen makuelämys, kuten voitte varmasti kuvitella! Sen kylkeen vähän jääkylmää valkoviiniä...

Eräässä paikassa osuimme ainoina turisteina vanhempien italialaisten illanviettoon, joka äityi illan kuluessa aikamoisiksi bileiksi. Seitsemänkymppiset tädit ja sedät vetivät illalliset syötyään pöydät sivuun ja ryhtyivät tanssimaan villisti keskellä ravintolaa. Me maistelimme jälkiruoan kanssa limoncelloa ja siirryimme kohteliaasti kohti hotellia, saivat eläkeläiset lisää tanssitilaa meidänkin pöydän kohdalle. 

Aamupalaan kuului yleensä cappucino, leipää, croissant ja mehua. Tämän kuvan kattauksen nautimme pienellä piazzalla, jossa oli mukava istua aamuauringossa ja katsella kaupungin heräämistä.

Aamiaisen jälkeen suunnistimme paikallisille markkinoille nimeltä Campo de' Fiori (suomeksi kukkaniitty). Kukkien lisäksi torilla oli valtavasti hedelmiä, vihanneksia, juustoja, öljyjä ja vähän myös vaatteita ja asusteita. Aurinkoisella kelillä oli mukava kierrellä tuolla torilla ja ihailla muun muassa erilaisia artisokkia ja kurpitsoja.

En tiedä miksi saniaisia oli levitetty myyntipöydille, mutta toihan ne kaunista vehreyttä värikkäiden hedelmien kylkeen. Ehkä niilläkin oli jokin merkittävä funktio, pitäisi varmaankin ottaa selvää. 

Oliiviöljyjä oli monenlaisissa pulloissa. Nämä olivat varmaankin lähinnä turisteille suunnattuja, mutta joka tapauksessa oikein toimivia tuliaisia. 

Noista hintalapuista näkee, että edullisesti olisi voinut hankkia vihanneksensa jos olisi vaikkapa asunut majoituksessa, jossa on keittiö. Artisokka on mielestäni todella hyvää, ja varmasti ihan eri kaliiberia kuin S-Marketin vastaavat. 

Otin kuvan myös tästä suloisesta pariskunnasta, jotka kuorivat vihanneksia torilla. Kuvan daami kuori artisokkia uskomattomalla vauhdilla, respect! Ihan ei auennut miksi he paloittelivat ja kuorivat niitä, luultavasti myyntiin. 

Torin ympäröivällä alueella kannattaa muuten myös kävellä. Siellä oli paljon romanttisia pikkukatuja ja kauniita taloja, eikä liikennekään häirinnyt yhtä paljon. 

Minusta on aina mukavaa käydä ruokakaupassa kun olen matkoilla. Ostan yleensä jotakin pientä naposteltavaa hotelliin ja samalla fiilistelen kaikkia paikallisia erikoisuuksia. Tässä kaupassa oli paljon erilaisia kuivakakkuja, jotka oli niin kauniista pakattu, että otin niistä kuvan. Olisi tehnyt mieli ostaa yksi vain sen ulkonäön vuoksi, mutta ne jäivät kuitenkin maistamatta. Osa oli söpösti kiedottu kukkakuvioisiin liinoihin. 

Tuossa siis muutama ruoka-aiheinen muisto Italian lomaltamme. Nyt alkoikin tulla jo nälkä... Rentouttavaa pääsiäistä kaikille!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.