Ei stressii vaan strösselii

Pilvi Daily

Kesällä ja lomalla iltalehdet ja naistenlehdet kirjoittavat valtavasti loma-ajan syömisestä, grilliherkkujen vaaroista ja alkoholin kaloreista. On varmasti niinkin, että osalle ihmisistä kesä tuo mukanaan huonommat ruokailutavat ja terassilla nautitut viinilasilliset ovat jokapäiväistä luksusta. Silti tuntuu vähän, että tätäkin ongelmaa liioitellaan ja paisutellaan aika paljon. 

Loma on aikaa, jolloin voi ottaa vähän rennommin, ja jolloin aterioiden säännöllisyys saattaa jäädä. En kuitenkaan koe, että muutamien lomaviikkojen rentoilu vaikuttaisi hirveän paljon suuntaan tai toiseen. Arjen alkaessa pahat tavat jää, eikä strösselipehmiksetkään tuskin jää isoksi osaksi ruokavaliotani. Lisäksi minusta tuntuu, että kesällä tulee oltua paljn aktiivisempi, jolloin ylimääräiset kaloritkin palavat. Pyöräilen kauppaan, juoksen lenkkejä, kävelen paljon, uin Altaalla, puuhastelen mökillä raivaten metsää... Kaikkea pientä liikuntaa, joka on ihanaa vastapainoa toimistossa istumiselle. Miksipä en voisi joskus syödä jonkin kesäisen herkun, tai nauttia viiniä piknikillä? 

Siksi sanoisin tästäkin asiasta, että turhaa tästäkin on liikoja stressata. Nauti mansikkakakkua puutarhajuhlissa, syö toisinaan se herkkujätski Kauppatorilla tai juo kylmä olut mökkilaiturilla. Maut luovat muistoja, ja syksyllä on sitten taas aikaa kiskoa kaurapuuroa ja wokkivihanneksia.

Rentoa kesää!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.