Harrastukset osana hyvinvointia

IMG_0015_Fotor.jpg

Mielettömät maisemat Tapiola Golfin rangella Espoossa

Harrastaminen on mielestäni jännä ilmiö. Ihmiset, jotka pyörittävät töissä exceleitä ja pitävät esitelmiä asiallisissa housupuvuissa saattavat vapaa-ajallaan pyöriä pole dancing -tangon ympärillä minishortseissa. Eräs rakennusmiehenä työskentelevä tuttuni harrastaa aktiivisesti sijoittamista ja viettää melkein kaiken vapaa-aikansa sen parissa. Kuten esimerkkini osoittavat, tuo harrastaminen yleensä vastapainoa arkeen ja sehän siitä tekeekin niin mielekästä. Silti usein mietin harrastamiseenkin kohdistuvia paineita, joita nyky-yhteiskunnasta löytyy. 

Nykyään todella moni liike-elämässä harrastaa esimerkiksi triathlonia. Kestävyysjuoksu, pyöräily ja uinti eivät sellaisinaan riitä, vaan tavoitteena on aina Iron Man -kisat jossakin päin maailmaa. Ja yllättävän moni tähtää fitness-kisoihin ja kärvistelee parsakaalin ja kanafileiden voimin päivästä toiseen. Ihailen tuota tavoitteellisuutta, mutta harrastaako kukaan enää nykyään asioita omaksi huvikseen ja hyvinvoinnin takia? Vai pitääkö valokuvausta harrastavan tehdä sivubisnestä toiminimellä ja innokkaan leipurin myydä kakkuja blogin kautta? Hienoahan se on, että harrastuksestaan tekee ammatin, mutta eikös se mieluinen arjen pakopaikka silloin muutu työksi? Ehkä pointtini on se, että harrastuksien pitäisi tuoda hymyn huulille eikä lisää stressiä arkeen. 

IMG_9445_Fotor.jpg

Green cardia juhlistimme aamiaisella Roots-kahvilassa Kalliossa. 

Minusta on ollut nyt syksyllä mukavaa kokeilla uusia harrastuksia. Maailma avartuu valtavasti ihan peruskurssinkin jälkeen ja aivoille tekee hyvää oppia uusia taitoja. Samalla saattaa jopa tutustua uusiin samanhenkisiin ihmisiin. Kävimme syyskuussa kaverini kanssa suorittamassa green cardit  ja viikonloppu kului yhdessä hujauksessa. Kun keskityin lyönteihin ja sääntöjen opetteluun, en kertaakaan ehtinyt murehtimaan mitään eivätkä työasiat pyörineet päässäni. Golf-kentillä on myös yleensä upeat maisemat. Kävin myös muutamalla aikuisopiston kurssilla, jotka olivat todella antoisia. Vielä tekisi mieli keksiä uusia juttuja, onko kellään ideoita kivoista harrastuksista?

IMG_9688_Fotor.jpg

Myös salilla käyminen on minulle kivaa vastapainoa arjessa

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *