Inreda mera

Pilvi Daily

Miten me ihmiset ollaankin koodattu niin, että heti iltojen pimetessä koti ja sen sisustus alkavat kiinnostaa? Pimeys ja kylmyys eivät innosta ulkona hengailuun ja siksi onkin mukavaa vetäytyä viihtyisään kotiin. Tukholman reissullani kuvasin hiukan sisustusuutuuksia ja inspiraatiota kaupungin notkuvasta sisustustarjonnasta. Tässä Georg Jensenin kelloja, joista yksi sopisi mielestäni vaikka omaan eteiseeni. Se on sopivan pieni ja tyylikäs pieneen kotiin. 

Syksyn lähestyessä myös tekstiilit ja tyynyt alkavat kiinnostaa. Itselläni on tällä hetkellä joku sekalainen sakki erilaisia pirtsakan harmaita tyynynrimpuloita, jotka olisi kiva vaihtaa esimerkiksi näihin Illumista löytyviin täydellisiin yksilöihin. Mieltä hivelee niiden väriskaaloihin järjestäytyminen ja jos näistä olisi ryhtynyt valitsemaan lempiväriään, olisi osastolla varmaankin vierähtänyt tovi jos toinenkin. 

Nappiyksityiskohta on tosi söpö!

Villahuovan kaipuu on myös selvä syksyn merkki. Josta juolahtikin mieleeni, että omistan vaaleansinisen Pentikin yksilön. Missähän se on? Ikuisen muuttajan jokapäiväinen probleema. 

Syksyä yritettiin jo elokuun alussa myydä näillä ruskan sävyillä. Ihan kauniitahan nekin ovat, mutta oranssi, vihreä ja muut metsän sävyt eivät koskaan ole olleet lemppareitani, muuten kuin metsässä tietysti! Eilen tuli juuri poimittua kanttarelleja mökillä ja siellä ne odottavat jo paistamista jääkaapissa. Nam! Mutta eipähän lähdetä rönsyilemään vaan keskitytään näihin vakavampiin asioihin eli kahvikuppeihin.

Fika! Ruotsalaisuuden ydin ja elämän peruspilari. Ruotsalainen ei voi juhlia, päättää asioista tai lepuuttaa jalkojaan ilman kunnollista kahvihetkeä eli fikaa. Nyt sillä teemalla oli tehty astioita ja tarjottimia. Ehkä hiukan turistikamaa, mutta voisi sitä yksi fika-muki vaikkapa töissä olla muistuttamassa rakkaasta naapurimaastani ja kaikista mahtavista fikastundeista, joita Ruotsissa olen saanut viettää

Näitä minulta löytyy yksi P kahvikuppina. Hauskaa designia ja toimiva lahjavinkki. 

Zünyn täytetyt nahkaeläimet ovat myös toinen oiva lahjavinkki. Olen antanut molemmille siskonlapselleni tällaiset ristiäislahjaksi. Tyttö sai virtahevon ja poika jääkarhun. Ne ovat laadukasta nahkaa ja yllättävän painavia ja sopivat esimerkiksi kirjatueksi tai vain koristeeksi. 

Nämä Skandinavisk-tuoksukynttilät olivat myös mielestäni todella kauniita ja niissä oli kivoja skandisanoja. Hyvä lahjavinkki vaikkapa viemisiksi ulkomaille. 

Tanskalaisen Lucie Kaasin designia. Valitse oma idolisi!

Aiemmat kuvat ovat Illumsilta. Tässä Zara Homen antia. Zara Homea taitaa vieläkin voida ostaa Elloksen verkkokaupasta, mutta verkkokauppa ei vedä vertoja liikkeen kutsuvalle somistukselle. Väriskaalat, runsas Etelä-Eurooppalainen tyyli ja koristeellisuus ovat piristäviä ja saavat myös valkoista ja mustaa rakastavat skandinaavit miettimään vakavasti koristeellisia tekstiilejä ja voimakkaita värejä. Jos ei nyt muuta niin vaikka mökille! 

Rakkautemme harmaaseen ja valkoiseen oli kuitenkin huomioitu Birger Jarlsgatanin liikkeessä. Kylläpä taas minimalistinen sydämeni rauhoittui nähdessään tutun skaalan asfaltti-lekasora-betoni. Jos oikein ranttaliksi pistäisi, voisi komeutta maustaa ripauksella iloista beigeä.

Beigeä yhdistettiin myös erilaisiin sinisen sävyihin. Niin oli päättänyt myös kuvan ruotsalaismies, joka ei täydellisestä maastovärityksestään huolimatta ollut kaupan. 

 

Kommentoi