Kaikki hakusanat vievät Roomaan

Pilvi Daily

Me varattiin äsken matka Roomaan! Olen ihan innoissani, en ole koskaan ollut siellä ja toki upea kulttuuritarjonta kiinnostaa kovasti. Ei myöskään yhtään haittaa, että kaupunki on pullollaan myös fantastisia ravintoloita ja kahviloita. Lähdemme maaliskuussa, eli silloin siellä pitäisi olla jo yli 15 astetta lämmintä. 

Tämä ei ollut mikään helppo prosessi. Tai matkakohteen valinta oli, mutta jälkipyykki oli sitäkin haastavampaa. Kaikkihan alkaa siitä, että saadaan idea paikasta, hekumoidaan kohdetta erilaisilla matkailusivuilla ja Insta-tileillä ja innostutaan. Sitten alkaakin lentomatkojen harras metsästys. Tsekkaat Kayakin, Momondon, Norwegianin ja muutaman muun. Kaikki näyttävät suhteellisen samoja tuloksia ja hinnat ovat oikein kohtuullisia. Sitten törmätään pieneen järjestelykysymykseen, kukaan ei ole kysynyt töistä vapaata. Noh, kysytään maanantaina! Päiviä kuluu ja lomapäivistä sovitaan. Jes, pian lähdetään!

Palaat illansuussa kotiin aikomuksena lyödä reissu lukkoon ja varata matkat. Eihän tuossa kauaa mene, tunnen jo nenässäni aamucappucinon tuoksun roomalaisen kahvilan terassilla. Kolmessa päivässä on tapahtunut kummia. Aivoistasi on täysin pyyhkiytynyt ne parhaat lentoajat ja lennontarjoajat, jotka oli niin tuoreessa muistissa juuri äsken. Noh, googlataan. Goggegoggelgoggel.. Jaha, ei sitä 180 euron lentodiiliä ole enää yhtään missään. Ja evästeet on tsekattu. Ja Momondon, Kayakin ja Norwegian tarjonnat tsekattu. Hinnat ovat siis nousseet ainakin satasen. Cappucinon tuoksu on yhä etäisempi, ehkä vai aavistus jossain kaukana... 

Hmm.. Onko tämä Rooma nyt kuitenkaan SE kohde? Otetaan esiin Euroopan kartta. Missä voisi olla edes hiukan vähemmän horroskeli kuin täällä? Entäs Albania? Olen halunnut käydä siellä jo kauan! Mihin mennä, jos menee Albaniaan? Mikä on kuukauden keskilämpötila? Mitä ihmiset Albaniasta kirjoittaa? Paljonko sinne maksaa lennot? Gogoogoogllgoogogogog... Vierähti tunti, toinenkin. En osaa määritellä minkäänlaista tuoksua nenässäni, en ainakaan cappucinon. Onkohan siellä hyvää ruokaa... Ehkä mennään sinne rantalomalle kesällä. Juu-u. Mites se Rooma? Eihän se nyt niin paha hinta ollut. 

Väsyttää ja alkaa olla nälkä. Nukkumaankin pitäisi mennä. No, varataan se kallis lento nyt kuitenkin! Ootko varma? Olen olen. Mites ne hotellit sitten? Ja taas Googlen serverit käy kuumina jossain Lapissa, kun neidin pitää vähän tutustua Rooman hotelleihin. Ja tämä oli sitten ihan oma lukunsa Tripadvisorin syövereissä. Tämä osa tarinaa ei vielä ole saanut onnellista loppua. 

Mutta lennot on varattu ja pian voin lähetellä kuvia cappucinoistani! Kaikki hakusanat veivät jälleen Roomaan.

Olisiko teillä mitään hyviä vinkkejä Rooman hotelleista? Tai muita hyviä vinkkejä? Kaikkea otetaan ilomielin vastaan!

Kommentit

PiiaMarina
aaltoliikkeitä

Ihana teksti!!

Olen ollut Roomassa kerran heinäkuussa muutama vuosi sitten. Matka oli kauhea, koska riitelimme silloisen poikaystäväni kanssa joka päivä. Mutta kaupunki on lumoavan kaunis, varmasti kaunein missä olen käynyt. Henkeäsalpaava. En muista hotellimme nimeä, mutta se oli lähellä Fontana di Treviä, joka on myös yksi Rooman kauneimmista nähtävyyksistä.

Minusta parasta Roomassa on kaupungin kauneus ja taide. Taidemuseoissa kannattaa piipahtaa. Toka parasta on jäätelö!! Syökää sitä niin paljon, kuin jaksatte. Cappuccino myös erinomaista ;) 

Ruoka oli italialaisen konstailematonta, aika yksinkertaista, mutta hyvin herkullista. Shoppailumahdollisuudet luonnollisesti hirmu hyvät.

Nauti matkasta! Äläkä käytä sitä riitelyyn kuten minä tein :D

PilviCloud
Pilvi Daily

Kiitos paljon vinkeistä, ihan mahtavaa kuulla muidenkin kokemuksia! Kuulostaa todella hyvältä nuo sun kokemukset (paitsi titeysti se riiteleminen). Nyt en malttaisi enää ollenkaan odottaa tuota muutamaa viikkoa lähtöön.

Joo, taidemuseoita tulee varmasti koluttua ja varmasti parissakin gelateriassa tulee käytyä. Emme vielä ole varanneet majoitusta, mutta varmaankin viikonloppuna tulee sekin lyötyä lukkoon. 

Kivaa päivää sinulle :)

Kommentoi