Kesä, älä jätä!

Pilvi Daily

Okei, ei ehkä se sommitelluin blogikuva. Kuitenkin hauska hetki tavallisesta elämästä kesäisestä Helsingistä. Tuona päivänä vietettiin työpaikan kesäjuhlia ja päivä oli mitä mainioin. Siitä on nyt jo muutama viikko ja tuntuu, kuin kesä valuisi käsistä. Ensi viikolla on jo juhannus! Kesäkuun alussa suomalaisihmisen valtaa ahdistus. Vai mitä mieltä olette näistä:

Ahdistus 1: Juhannukseen on aikaa vain viikko. Missä vietetään juhannusta (mökki, taloyhtiön grillikatos vai veneretki), kenen kanssa (sukulaiset vai frendit), mikä on juhannussää (pakkaisinko kuitenkin pilkkihaalarin tänäkin vuonna), uskaltaako polttaa kokkoa (metsäpalovaara), uskaltaako paistaa makkaraa (karsinogeenit, kolesteroli, eläinoikeudet, suola), yötön yö (päivät lyhenevät juhannuksesta alkaen), kukat tyynyn alla (entä jos poimin vahingossa jotain rikkaruohoja), hyttyset (kutina), punkit (borrelioosi)...

Ahdistus 2: Miten maksimoida viikonloput ennen lomaa? Kesä on muulloinkin kuin lomalla. Mihin käytän kesäviikonloppuni, miten optimoin ajankäyttöni niin, että viikonloppuun kuuluu maksimaalinen määrä aurinkoa, kavereita, uimista, veneilyä, musiikkia, terdeilyä, liikuntaa, kateutta herättäviä somepäivityksiä, kesätapahtumia, mökkejä, kulttuuria? Kun valittavana on kaikkea Kumpulan kesäjuhlista seurakunnan kokoontumisajoihin, voi ihminen helposti lamaantua ja jämähtää a) terassille, b) Facebookiin c) pesemään ikkunoita (kun nyt kerrankin on valoisaa ja näkee kuinka likaiset ne on) d) töihin (kesällä saat tehdä kolmen lomalaisen hommat omiesi lisäksi, oh joy!)

Ahdistus 3: Yhtälö: jäätelö + roséviini + grilliruoka on yhtä kuin kesä, joka on yhtä kuin ranta + bikinit + pikkumekot + farkkushortsit. Treenaa öisin, kun kuitenkin on valoisaa ja nauti elämästä päivisin. Tai toisinpäin. Mutta koska ehtii nukkua?

Ahdistus 4: Lomasää. Sitten se koittaa, se vuoden odotettu kesäloma. Teoriaa loman ajankohdasta riittää puitavaksi koko vuoden ympäri työpaikan lounassalissa. Toisille käy vain ja ainoastaan juhannuksesta neljä viikkoa, toisille elokuu. Let's face it, nämä sääkuviot voi suosiolla jättää herran haltuun. Antaa tulla vaikka räntää heinäkuussa, loma on aina loma kuitenkin. 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.