Loman merkitys jaksamiselle + muutama aurinkoinen lomamuisto

Pilvi Daily

 

Olen jo jonkin aikaa miettinyt loman merkitystä jaksamiselle. Sanotaan, että lomaillut työntekijä on paljon innovatiivisempi ja tehokkaampi työssään. En yhtään epäile. Huomaahan sen jo työpaikalla kahvikoneelle kävellessään, että kun jonkin idean keksimisen tai ongelmanratkaisun jättää hetkeksi hautumaan, saattaa ratkaisu siihen tulla kuin itsestään. Viikon loma on kuin erityisen pitkä kahvitauko. Virkistävä, inspiroiva ja palauttava. Sinä aikana saatat saada mahtavia ideoita ja ratkaisuja mieltä painaneisiin asioihin - kuin itsestään.

 

Itse pääsen ehdottomasti helpoiten irti työasioista matkustamalla johonkin. Jo lentokentällä alkaa tuntua siltä, että normiarki jää aika kauas mielestä. Jos sen sijaan hiippailen kotinurkissa, tulee toisella silmällä seurailtua sähköpostia ja muutenkin tulee hoidettua niitä arkisempia asioita kotona. Siksi edes pieni maisemanvaihdos tekee tosi hyvää. Jos siis budjetti tai aika ei anna periksi ulkomaanmatkaan, voi lyhyt pyrähdys vaikkapa toisessa kaupungissa tai mökillä tehdä ihmeitä. Loman jälkeen sitä tarttuu ihan uusin voimin työtehtäviin ja luovuuskin tuntuu olevan huipussaan aina noina aikoina.  

Nykyään sanotaan, että lomat kannattaisi sirotella pitkin vuotta, yhden yhtäjaksoisen pitkän loman sijaan. Loman terveyshyödyt ovat nimittäin suhteellisen lyhytkestoisia ja enemmän lomaviikoistaan saakin irti hajauttamalla ne. Itse en ole lomaillut lainkaan lähes yhdeksään kuukauteen, eli mikä tahansa loma tekee juuri nyt hyvää. Tällä kertaa se on viikon mittainen ja uskon siitä olevan paljonkin hyötyä. Ah, en malta odottaa!

Miten teillä on tapana ajoittaa lomanne? Neljä viikkoa kesällä vai viikko siellä, viikko täällä? 

Kuvat ovat Kuuban ja Miamin matkaltamme viime vuodelta. Niistä reissuista voi lueskella täältä ja täältä

xxx

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.