Onko väärin olla introvertti?

Pilvi Daily

Farkut: Zara / Farkkupaita: H&M

Tänään päätin pyhittää päivän itselleni. Tiedättekö tunteen, kun joskus vain kaipaa yksinoloa ja pientä erakoitumista omien ajatusten kanssa? Olin eilen entisten työkavereiden kanssa syömässä ja ulkona ja ilta oli oikein mukava. Tuntuu mahtavalta, että työpaikan jätettyään ei vanhat kollegat kuitenkaan katoa elämästä ja jutut jatkuvat kuten aina ennenkin. Tänään olen kuitenkin ollut aika väsynyt illan valvomisesta ja puuhastellut kotona ja kävellyt pitkän lenkin talvimaisemissa merenrannassa. 

Joskus nuorempana luulin olevani jotenkin outo ja erilainen, kun väsyin helposti erittäin sosiaalisesta elämästä. Olen aina tykännyt nähdä kavereita ja elänyt paikoitellen aika vilkastakin bile-elämää, mutta kokenut kuitenkin kaiken sen vastapainona usein tarvetta olla yksin. Ymmärsin vasta myöhemmin, että osa ihmisistä on vain sellaisia. Introvertti ihminen voi rakastaa seurassa olemista ja uusien ihmisten tapaamista, mutta kaipaa myös paljon omaa tilaa. Viikkokausien reissut Balilla isossa seurassa tai dorm-huoneen jakaminen Ausseissa useamman henkilön kanssa ovat olleet minulle erittäin uuvuttavia kokemuksia, vaikka kuinka pidin ihmisistä, joiden kanssa reissasin tai asuin. Saatan liiallisesta sosiaalisuudesta muuttua hiljaiseksi tai väsyneeksi ja olen vasta myöhemmällä iällä oppinut tunnistamaan syyn näille tunteille. 

Minusta on hienoa, että tästäkin aiheesta on enemmän alettu puhua. Aiemmin pidettiin normaalina, että jokainen ihmisen pitää koko ajan olla sosiaalinen ja seurallinen ja ujous nähtiin huonona piirteenä ihmisessä. Nykyään on kuitenkin enemmän alettu arvostaa myös ujompien ja pohtivimpien ihmisten vahvuuksia, joihin saattavat kuulua esimerkiksi hyvät kuuntelutaidot, analyyttinen ajattelutapa ja rauhallisuus. Itsekin olen alkanut arvostaa tätä ominaisuutta itsessäni ja uskallan rohkeasti elää siten, kuin koen itselleni ja omalle jaksamiselleni parhaaksi. 

Uskon, että introverttejakin on laidasta laitaan ja ihmistyypit vaihtelevat. Itselleni riittää usein hyvin vaikkapa muutaman tunnin tai yhden päivän pieni erakoitumisvaihe ja sen jälkeen olen taas innolla mukana sosiaalisessa elämässä. Tunnistatteko näitä piirteitä itsessänne ja onko teillä tapana joskus ottaa aikaa vain itsellenne?

Ihanaa lauantaita <3

PS. Mitäs tykkäätte kokofarkkuasusta muuten?

Kommentit

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Minä olen introvertti, tai pikemminkin ambivertti - introvertin ja ekstrovertin välimuoto (:D)!

Ps, sulle ainakin sopii kokofarkkuasu! Farkkuihin ihastuin heti! Kaunis kokonaisuus ylipäänsä <3

PilviCloud
Pilvi Daily

Mielenkiintoista, pitääkin lukea tuosta ambivertista lisää :) Ja kiitos, näin kevään tullen on ihana vähän miettiä tyyliä uusiksi ja käyttää muutakin kuin mustia pillifarkkuja :D

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Joo, itsekin tyydyn liian usein mustiin housuihin tai sukkiksiin :D Liian varma valinta! Nyt kuitenkin tekee mieli jo pukeutua astetta vaaleampiin vaatteisiin, ja itseasiassa kaikki toppatakitkin on alkanu inhottaa. Tarkenispa jo pikkutakeilla tai ilman, no pian! :)

PilviCloud
Pilvi Daily

Sama juttu :) Mun puolesta toi talvi sais ottaa ja lähteä, niin kaunis kuin se onkin tällä hetkellä... Olen kyllästynyt palelemaan! Mutta ei täällä etelässä saisi varmaankaan valittaa, jos vertaa teidän pohjoisen pakkasiin vai mitä? 

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

No ei kannata valittaa, kyllä ne lämpöiset kevätkelit siellä etelässä ainakin pian alkaa :) Täällä pohjoisessa yleensä vasta toukokuulla. Talvi on ihanaa, rakastan sen purevuutta, mutta nyt olen enemmän kuin innoissani tulevasta lämpöisestä keväästä - aika vaihtaa talvimoodi kevätmoodiin, hih! xx

PilviCloud
Pilvi Daily

Siellä on varmasti tosi kaunista nyt talvella! Jep, kevättä kohti. Ihanaa :) xxx

Saranda
Tyhjä ajatus

Samaistun tosi hyvin sun ajatuksiin. Hassua että mainitsit dorm-hostellihuoneet Ausseissa, just pohdittiin poikaystävän kanssa että mennäänkö Byron Bayhin hotelliin vai hostelliin kunnes muistin miten viime kerralla väsyin niissä sosiaalisissa tilanteissa ja päädyttiin siis hotelliin. :)

Ja koko farkkuasu todellakin toimii. <3

PilviCloud
Pilvi Daily

Oi, te olette menossa Byron Bayhin! Olen niin kateellinen, se on mieletön paikka :) Hotelli on varmaan ihan hyvä ratkaisu jos ei halua biletellä jatkuvasti :D Aion ehdottomasti seurata teidän reissua!

Ja kiitos, kiva kokeilla vähän uusia lookeja.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.