Puhtautta ja harmoniaa kotiin: Lampe Berger Paris

IMG-3296_Fotor.jpg

Kirjoittelin eilen hyvinvoinnista ja harmonisemman elämän tavoittelusta. Maanantai oli kiireinen ja ulkona oli hirvittävän kylmä. Päivistä tulee työmatkojen kanssa lähes kymmenentuntisia ja siihen päälle koitan yrittää mahdollisimman usein myös treenata. Juoksin töiden jälkeen ostamaan paniikkinälässäni proteiinipatukkaa rautatieaseman Alepaan ja siitä sitten suoraan metrolla salille. 

Kun 45 minuutin treeni oli tehty, koitin hiljentää tempoa hiukan. Nyt ei ole enää kiire mihinkään, nyt voin rauhassa kävellä kotiin musiikkia kuunnellen. Tuossa leppoisassa mielentilassa kävelin sitten By the Way -kaupan näyteikkunan ohi. Siellä oli alennusmyynnit käynnissä ja päätin ihan vain vilkaista sisään. Ja siellä hän oli hyllyssä, Mr Lampe Berger, ihan minua varten. Kyselin ystävälliseltä myyjältä vähän tuosta esineestä ja vaikutti, että kyseessä on aika mielenkiintoinen kapistus. Hän kertoi, että Lampe Berger on ranskalainen keksintö 1800-luvulta ja se kehitettiin aikoinaan poistamaan epäpuhtauksia ja kulkutauteja sairaaloista. 

IMG-3293_Fotor.jpg

Lampe Berger puhdistaa ja raikastaa huoneilman ja toimii ilmanpuhdistajana esimerkiksi paistettuasi kalaa tai sipulia ruskistettuasi. Se myös poistaa suurimman osan huoneilman bakteereista. Ostin koko aloituspakkauksen, johon kuului kaunis pyöreä lamppu, sydänlanka, polttimo, neutraali neste ja yksi sitrustuoksu. Ostin lisäksi myös ihanan raikkaan Fresh Linen tuoksun. Mikään ei tuoksu yhtä hyvältä kuin vastapestyt lakanat, ja sen tuoksuisessa kodissa asun mielelläni.

Miten se sitten toimii? Ensin lamppuun kaadetaan neutraalia nestettä noin puoleenväliin asti. Sekaan kaadetaan teelusikallisen verran tuoksua, jonka jälkeen sydänlanka laitetaan lamppuun imeytymään noin 20 minuutiksi. Kun aika on kulunut, voit sytyttää lampun. Liekki on melko iso ja lamppua pitää siis vahtia tarkasti noin kahden minuutin ajan. Sitten voit sammuttaa liekin, laittaa reiällisen korkin päälle ja nauttia asuntoon leviävästä puhdistavasta tuoksusta! Tiivis korkki kannattaa muistaa laittaa jonkin ajan kuluttua paikalleen, muuten neste kuluu loppuun.

Kokeilin lamppua heti kotiin päästyäni ja tuoksu on taivaallinen! Ihanan rauhoittava tuoksu, joka rentouttaa pitkän päivän päätteeksi. Nyt tuota googlaillessani löysin kuvia toinen toistaan kauniimmista Lampe Bergereistä, suurin osa niistä on kuin kauniita hajuvesipulloja. Jos joskus muutamme uuteen asuntoon, haluan yhden jokaiseen huoneeseen. Tuoksujakin oli vaikka millä mitalla ja lamppua voi käyttää myös aivan ilman tuoksua, jos on kovin herkkä hajusteille. Lampe Berger, sinä veit sydämeni!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *