Rennosti Tallinnaan

Pilvi Daily

Ensiksi haluan pahoitella pitkää blogitaukoani! Olen tietoisesti lomalla vältellyt koneella istumista ehkä työni takia. Olen kesäaikaan halunnut keskittyä elämiseen, enkä niinkään sen dokumentoimiseen, vaikka siitä kovasti pidänkin. Ehkä luovan työn tekijälle tekee joskus hyvää vain antaa luovuudenkin levätä, jotta jaksaisi taas ideoida ja kehittää uutta läpi vuoden. Lomani on ollut kaiken kaikkiaan aivan mieletön! Loma alkoi Ruisrockista, jonka jälkeen tapahtui uusia ihania asioita, joista voin kertoa lisää hiukan myöhemmin. Niiden jälkimainingeissa olen lillunut tämän kesäloman läpi, tehnyt muutamia mökkireissuja, käynyt Tallinnassa, polskinut Altaalla, tavannut kavereita, nukkunut päiväunia ensimmäistä kertaa elämässäni ja vaan levännyt kunnolla. Nyt olo on ihanan energinen ja odotan innolla ensi viikkoa ja uutta työtä!

Ajattelin kirjoitella hiukan Tallinnan reissustamme, jonka teimme viime viikolla. Matka Tallinnaan taittui Viking FSTR:n kyydissä ja matka meni laivan nimen mukaisesti nopeasti, alle kahdessa tunnissa olimme perillä! Varasin meille paikat VIP Loungesta, ja hintaan kuului vielä aamupala kuohuviineineen mukavilla sohvilla maisemia ihaillen. Kun saavuimme perille, käväisin laittamassa geelikynnet Sinine Salongissa Viru hotellia vastapäätä. Palvelu tuolla on oikein mukavaa ja kynnet olivat raikkaan luonnollisen näköiset, juuri sellaiset joissa viihdyn näin kesäaikaan, kun lookki on muutenkin aika raikas ja käytän vähemmän meikkiä. Hintaa geelikynsillä oli 37 euroa tuossa salongissa. Manikyyrin jälkeen katsastimme Kaubamajan alet ja urheiluosastot, jonka jälkeen parkkeerasimme eräälle aurinkoterassille juomaan Aperolit. 

Jos jotain olen matkusteltuani ja iän kartuttua oppinut niin sen, että matkoja ei kannattaisi liikaa suorittaa. Jos jokainen minuutti on täynnä ohjelmaa, on hermotkin usein kireällä, eikä matkasta jää yhtä hyvä mieli. Jos itselleen ja matkaseuralaisille suo taukoja, on matkustaminenkin mukavampaa. Olen myös oppinut, että kaupat eivät maailmasta lopu, eikä niistä yleensä saa yhtä paljon elämyksiä kuin niiden ulkopuolella. Toki pieni shoppailusessio kuuluu lomaan, mutta sen ei koskaan pitäisi olla reissuun lähdön syy eikä ainoa aktiviteetti. Tästä on vähän liikaakin omakohtaista kokemusta! Yksi matkavinkeistäni on myös, että ei koskaan kannata käydä kaupoissa, jotka Suomesta jo löytyy ellei ne ole tuntuvasti halvempia. Säästät paljon aikaa, jos tsekkaat etukäteen mitä kaupungista löytyy ja teet muutaman täsmäiskun. Lopun ajasta voit käyttää vieraillessa vaikkapa jossakin nähtävyydessä tai vain katselemassa maailman menoa kahvilassa tai viinilasin äärellä.

Olen aika huono suunnittelemaan matkoja, mutta tällä kertaa olin lukenut lounasvinkkejä valmiiksi. Vanhasta kaupungista löytyikin kansankuppilaksi kutsuttu lettupubi Kompressor, josta sai muutamalla eurolla erinomaisia täytettyjä lettuja. Tilasimme herkkusieni-aurajuusto-letun ja savulohi-savujuusto-letun, jotka olivat molemmat herkullisia. Letut olivat kyllä aivan järjettömän isoja emmekä millään voineet syödä niitä loppuun. Ensi kerralla tilaamme kyllä yhden letun puoliksi. Paikkaa oli varmaan kehuttu myös Tripadvisorissa, koska tiskillä kiermurteli 12 aikoihin pitkä jono varsinkin saksalaisia turisteja. Hauska paikka kyllä ja letut ovat maistamisen arvoisia. Myös makeita täytteitä löytyi, mutta en olisi varmaan enää tässä kirjoittelemassa, mikäli olisin senkin vielä ahtanut sisuksiini. 

Tallinna on kyllä ihana kaupunki, ja joka kerta sieltä tuntuu löytyvän jokin uusi kiva paikka. Lomalla on muutenkin tullut otettua paljon kuvia, joten tulen kyllä jakamaan lisääkin lomamuistoja. Lisäksi tein unelmaostoksen tuossa muutama viikko sitten, siitäkin lisää pian! 

Kommentit

Viivi Vilja (Ei varmistettu)

Ihania kuvia <3

PilviCloud
Pilvi Daily

Kiitos paljon Viivi :)

Lyhyt Oppimäärä Tallinnaa (Ei varmistettu) http://tallinnaa.com/

Kompressor ei petä koskaan! Ehdottomasti kaupungin parhaat letut! :)

PilviCloud
Pilvi Daily

No niin on! Ihan huippumesta :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.