Roma, amor...

Pilvi Daily

Aikainen aamu, kaduilta kuuluu skoottereiden ääniä ja kaupungin humua. Tallustamme läheiseen kahvilaan croissantille, tai paikallisesti cornetolle. Kylkeen kuppi täydellistä cappucinoa. Sitten selaillaan matkaopasta ja mennään mihin mieli tekee. Aurinko paistaa ja lämmittää ihanasti kalvakkaa ihoa. Suomesta tullessa tuntuu, kuin joku olisi juuri avannut jääkaapin oven ja poiminut minut sieltä ulos pöydälle lämmittelemään. Silmät ovat vielä hiukan jääkaapin kellertävästä sähkövaloon tottuneina sirillään, mitä on kaikki tämä kirkas valo! Kadulla voi kävellä jännittämättä hartioita ja nähtävyyksiin jonottelu ei haittaa yhtään, onhan tässä tämä aurinko pitämässä meille seuraa. Italialaisilla on tietenkin kevyttoppatakit päällä joka iikalla. 

Päivä muuttuu lämpimämmäksi ja kilometrejä on kertynyt jo useampia, jalat ovat vähän hellinä. Nähtävyyksiä on ihmetelty ja vähän alkaa jo vatsassa kurnia. Istuudumme pieneen trattoriaan, jonka reunoilla kasvaa appelsiinipuita. Tilaamme pastaa, kylmää valkoviiniä ja kuplavettä. Maut ovat täydellisiä, pasta juuri sopivan al denteä, parmasaani täydellisen voimakasta. Lounas sujuu appelsiineja ihaillessa ja paikallisia kuunnellessa. Päälle pieni espresso ja matka jatkuu. 

Kilometrejä kertyy kauniilla kaduilla ja kujilla varmasti yli kymmenisen. Kaikkialla talot ovat toistaan idyllisempiä, autoja olen nähnyt enemmän kuin tarpeeksi, liikenteen ja pakokaasun määrä on uuvuttava. Emme myöskään suinkaan ole ainoat nähtävyyksien perässä haahuilijat edes näin maaliskuussa. Jokaisen patsaan ja pytingin edessä on ihmismuuri, vähän samaan tapaan kuin keikoilla eturivissä. Älypuhelimia nostellaan ihmismassan yli ja selfietikut kopisevat rytmikkäästi toisiaan vastaan. Kun lopulta olemme tyytyväisiä päivän kierrokseen alamme suunnistaa kohti kotihotellia. Sinne päästyä tuntuu kuin olisi kävellyt koko elämänsä ja jalat ovat pelkät pökkelöt. Nopea suihku, kiva mekko päälle ja jälleen ulos nauttimaan italian herkuista. Tätä olen puuhannut viimeiset viisi päivää. Ei yhtään hullumpi pikku Rooma-loma!

PS. Voin kirjoitella matkasta ja nähtävyyksistä vielä tarkemmin lisää, jos vaikka joku olisi suunnitellut sinne lähtöä.

 

Kommentit

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Kaikki matkakertomukset (ja kaikki ne ihanat kuvat ulkomailta!) kiinnostavat - joten kerro vain lisää! Janoan!

En ole muutenkaan käynyt Roomassa kertaakaan, joten kaikki suositukset ym kyseisestä kaupungista on tarpeen tulevaisuutta varten! :-)

PilviCloud
Pilvi Daily

Kiva kuulla että kiinnostaa, kuvamateriaalia riittää kyllä varmasti useampaankin postaukseen. ja kävimme niin monessa paikassa että niistä saa varmasti juttua irti. Palailen pian asiaan!

Ihanaa viikonloppua :) 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.