Shoppailemassa Barcelonassa: El Born

Pilvi Daily

Moni Barcelonassa käynyt on varmasti vieraillut El Bornin alueella. Alue on tunnettu taiteellisuudestaan, boheemista tyylistään, kauniista vanhoista rakennuksistaan, lukemattomista taidegallerioistaan sekä trendikkäistä baareista ja ravintoloista. Myös El Born Museu Picasso löytyy tuolta alueelta. Vierailimme El Bornissa viimeisenä päivänämme, kun muut päivät kuluivat aika vauhdilla tenniskatsomossa, La Barcelonetalla, Ravalin alueella ja ydinkeskustassa. Ja onneksi kävimme! Itselleni aukesi ainakin aivan uusi ja erittäin mielenkiintoinen osa Barcelonaa. 

 

Kävelimme El Borniin jäätyämme vahingossa väärällä metropysäkillä pois ja samalla tuli nähtyä upea Parc de la Ciutadella. Siellä sai jopa vuokrata soutuveneitä ja soudella romanttisesti lampea ympäri kuin Bridget Jones -leffassa konsanaan. Me kylläkin päätimme jättää soutelut ja runonlausunnat tänne Suomen järviin ja suunnistimme kohti El Bornia. Olin koko päivän pitkän kävelyn jälkeen tosi nälkäinen ja ruokapaikaksi valikoitui ensimmäinen kivannäköinen paikka. Ruoka tuolla Barcelonassa ei koskaan tuottanut pettymystä, eli aina ei tarvinnut edes suunnitella syömisiä niin tarkkaan. 

 

Sitten oli aika suunnata jätskikiskan kautta kauppoihin. Vertaisin aluetta ehkä Tukholman Söderiin. Kaikki trendikkäät pikkumerkit, tiedostavat suunnittelijat ja trendikkäät galleristit olivat pakkautuneet noille kapeille pikkukujille. Kuvasin muutamia paikkoja, muuten aika kului koruja, kenkiä ja sisustustavaroita hypistellessä. 

En ostanut reissusta juurikaan mitään repun ja tuon kuvissa näkyvän Mangon sinisen kietaisumekon lisäksi. Joskus riittää katseminen ja sitä kautta inspiroituminen. 

Löysin myös yhden aivan ihanan second hand -liikkeen, jonka nimi jäi merkkaamatta muistiin. Hinnat olivat kuitenkin aika kovia ja ihailemani paljettimekko jäi 70 euron hintalappuineen vielä rekkiin. Mutta vintage-harrastajille tuolta kyllä löytyy varmasti aivan kaikkea eri vuosikymmeniltä. 

Oletteko te vierailleet El Bornin alueella?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.