Sinä päätät, miten voit

Pilvi Daily

Vesisade. Kotona on sekaista. Et löydä mitään kivaa puettavaa. Jokin ikävä kommentti tuttavalta. Sitkeä flunssa ja nuutunut olo. Väsymys. Huono omatunto jostakin asiasta. Moni asia voi saada mielen maahan ja turruttaa hyvän draivin. Nuo luettelemani asiat ovat aika pieniä juttuja, mutta tietyssä mielentilassa ne voivat laukaista negatiivisen ajattelun kierteen, josta on vaikeaa päästä irti. 

Myönnän, että itsekin saatan toisinaan jäädä vellomaan tuollaiseen mielentilaan eikä silloin oikein mikään nappaa. Millä keinoin tuollaista ajatusvirtaa voisi kääntää positiiviseksi?

Ehkäpä pieni listanpoikanen olisi tässäkin paikallaan. Jääkaapinoveen kiinnitettyä post it -psykologiaa parhaimmillaan…

  • Sinä päätät, miten voit. Mikään ei koskaan ole täydellistä, ja aina jokin asia painaa mieltä. Vaikka mitä tapahtuisi, on sinulla kuitenkin valta omaan mieleesi. Voit sanoa itsellesi, että tänään on hyvä päivä ja koittaa elää sen mukaan.
  • Mitä voisit oppia tästäkin mielentilasta? Vaikeuksien kautta voittoon, sanotaan. Ja niinhän se usein on. Mitä hankalampi jokin juttu on, tai mitä enemmän se satuttaa, sitä palkitsevampaa on sen ylittäminen tai saavuttaminen. Vain epämukavuusalueella oppii. Oli kyse sitten ihmissuhteista, uusien asioiden opettelusta, vaikeista elämäntilanteista. Usein kovia kokeneet ihmiset ovat niitä positiivisimpia. He tietävät, että on olemassa vaikeampiakin hetkiä, ja niistäkin on selvitty.
  • Mitä positiivista löydän tästä hetkestä? Vaikka mieli olisi maassa, löytyy elämästä varmasti paljonkin iloisia asioita. Itse saatan silloin miettiä vaikka jotakin pientä piristävää asiaa, kuten että tänä iltana teen jotakin hyvää ruokaa. 

Tietenkin joskus elämä kohtelee niin kaltoin, että on vaikeaa olla positiivinen ja se on tietenkin silloin sallittua. Nyt ajattelen kuitenkin lähinnä pieniä murheita ja arkisia vastoinkäymisiä. Miten te piristätte mieltänne ja millaisia positiivarikikkoja teiltä löytyy? Ihanaa sunnuntaita ja hymyä huuleen :)

 

Kommentit

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Juuripa näin.<3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.