Taianomainen torstai

Pilvi Daily

Ihanaa, että on jo torstai! Tuon lauseen sanon aika usein torstaisin. Torstait ovat vielä arkea, mutta viikonloppu häämöttää jo sen verran lähellä, että leffateatterin popcornit, illallisen kanssa nautitun punaviinin tai lauantain aamukahvin voi melkein jo haistaa ilmassa. Torstai-iltanakaan ei yleensä ahdista nukkumaanmeno, seuraavana päivänä on tiedossa perjantai, ja kuka nyt ei perjantaista tykkäisi?

Monilla on tapana siivota torstaisin, ja ymmärrän tuon hyvin. On ihanaa, jos lattiat on imuroitu ja lakanat vaihdettu viikonloppua varten ja asunto on puhtaan raikas. Minusta on myös mukava ajoittaa treenit torstai-iltaan, sitten voi hyvällä omallatunnolla käydä perjantaina töiden jälkeen vaikka kaverien kanssa drinkillä tai mennä suoraan töistä kotiin ja aloittaa aikaisin viikonlopunvieton.

Jostain syystä itselleni torstai-illoista on myös muodostunut sellainen pienimuotoinen kauneudenhoitoilta. Usein viikonlopuksi on tiedossa jotakin kivaa, ja torstaina on hyvää aikaa tehdä kasvonaamioita, levittää itseruskettavaa, lakata kynsiä tai muuta pientä, jotta olisi sitten freessinä viikonloppua varten. 

Luin, että sana torstai on peräisin muinaispohjoismaisesta mytologiasta. Torstai on tietenkin peräisin sanasta torsdag, joka johtaa juurensa ukkosenjumala Thoriin. Kansanuskomusten mukaan torstait olivat hyviä päiviä taikojen ja lumousten suorittamiseen. Myös sairauksia kannatti hoitaa torstaisin. 

En ehkä siis ole väärillä jäljillä, jos teen taikoja imurillani ja teen pieniä kauneudenhoitorituaaleja kylpyhuoneessa. Koska niinhän ne esi-isätkin teki. Maagista torstaita kaikille!

PS. Pikkuvinkki kaikille torstaifiilistelijöille. Hanki kotimatkalla kimppu kukkia mukaasi jo torstaina. Kun laitat ne tänään veteen, ovat ne perjantaina ihanasti avautuneet ja levittäneet vienoa tuoksuaan koko asuntoon. 

Kommentit

Camilla CMK
Camilla Cmk

Mulla ihan sama juttu, torstaisin usein kuorin ihoani, laitan hiuksiin tehohoidon ja käyn saunassa. Torstaisin yleensä myös siivoan kaiken viikonloppua varten. On ihanaa aloittaa viikonloppu puhtaassa kodissa:)

PilviCloud
Pilvi Daily

Totta :) Ihana blogi sinulla!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.