Tallinnan ykkösbrunssi: Kohvik Klaus

Pilvi Daily

Olin tammikuun lopussa kivalla viikonloppureissulla Tallinnassa. Matka toimi mukavana irtiottona aika hektiseksi muodostuneesta arjesta, jossa työ vie tällä hetkellä suurimman osan ajasta ja voimista. Siksi olikin oikein mukava hilpaista lahden yli Tallinnaan ja tehdä kaikkea kivaa. Kaikki kiva sisältää ainakin omasta mielestäni ostoksia, hyvää ruokaa, kahviloita, brunssin, manikyyrin, pikkuisen kulttuuria ja historiaa ja hyvät yöunet. Ehkä joku pieni drinkki tai kaksi siihen iltaan vielä ja rentoutuminen on taattu! Nämä kaikki tuli koettua nopealla get awayllamme Tallinnassa.

Yksi mieleenpainuvimmista jutuista oli kyllä sunnuntaiaamun brunssihetkemme Klaus Kohvik-kahvilassa. 

Olimme sunnuntaina vaeltaneet läpi vanhankaupungin, kiertäneet Kalasatamaa ja lopulta päädyimme kylmissämme kahvilaan, jossa joskus työmatkalla olin syönyt hyvää lounasta. Päätimme mennä sisään ja sitä en tosiaan kadu! Alkamassa oli brunssi, joka valehtelematta oli yksi elämäni herkullisimmista. Paikalla oli kokki kertomassa jokaisesta ruokalajista, ja ilmeisesti brunssi vaihtelee joka sunnuntai täysin. Tällä kertaa tarjolla oli sienipiirakkaa, anjovisvoileipiä, blinejä, lohisalaattia, croissantteja, siemenleipää, monia erilaisia smoothieita, herkullisia erikoiskahveja, raakakakkua...

Jottei tämä jäisi tähän, sai listalta vapaasti tilata niin monta erikoisannosta kylkeen kuin sielu sieti. Tilasimme siis yhdet simpukat yrttiliemessä ja yhden kanakebabin. Taivaallisia annoksia molemmat!

Tässä oli simpukat. Tilaan aina simpukoita, jos niitä on listalla. Millonkaan ei kannata valita mitään muuta, se on mottoni. Syö simpukat, tai mene kotiin. 

Paikan tunnelma oli myöskin aivan hurmaava ja asiakaskunta nuorekasta hipsterijengiä ja opiskelijoita. Ainiin, mikä oli näiden pitojen hinta? 18 euroa henkilöltä! Siinä voi Fazer 30 euron brunsseineen katsoa itseään peiliin.. 

Klaus Kohvik, Kalasadama 8. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.