Vegemite ja Euroviisut

Pilvi Daily

Lauantai on jo pitkällä ja olen ehtinyt istua töissä ja käydä lenkillä. Ostin muuten kokeeksi Vegemite-suklaata, se oli aika jännä elämys. Vegemite on englantilaisen Marmiten australialainen vastine ja aivan yhtä pahaa. Se on siis levite, jota valmistetaan oluenvalmistuksessa käytettävän hiivan jätteistä. Nam! Se sisältää runsaasti B-vitamiineja ja jopa 8% suolaa. Olen maistanut sitä leivän päällä sinällään kerran ja maku oli aika kaamea. Täkäläiset sitä kyllä mättävät mielellään paahtoleipiensä päälle ja kotiin ikävöivät englantilaiset syövät sitä Marmiten korvikkeena. Cadburyn Vegemite-suklaa oli kyllä yllättävän hyvää, muistutti vähän merisuolasuklaasta. 

Tänäänhän on Euroviisu-finaali, mutta koska se Australian aikaa näkyisi klo 6-7 aikaan aamulla, näytetään se uusintana myös sunnuntai-iltana. Olen itse menossa huomenna illalla työpaikkani Euroviisubileisiin, jotka pari itävaltalaista ovat järjestäneet. Tarjolla on gulassia ja kisakatsomo tietenkin. Pitää varmaankin kannustaa Ruotsia ja Månsia. 

 

Kommentit

Sanph
Sanph

Kiva seurailla asumistasi ja elämääsi Ausseissa. Itsekin aina tasaisin väliajoin mietiskelen sinne muuttamista. Siksipä minua kiinnostaakin, mitä töitä teet siellä ja kuinka löysit työpaikkasi? :)

PilviCloud
Pilvi Daily

Hei! Kiva jos olet tykännyt blogista! Suosittelen ehdottomasti Australiaan muuttamista, ainakin edes joksikin aikaa. Tähän mennessä kokemus on ollut mieletön. Olen töissä osa-aikaisesti yhdessä urheilukeskuksessa ja teen hallinnollisia hommia ja vähän myös markkinointia. Itselläni on markkinointitausta ja ehkä alan etsiä alan töitä vähän myöhemmin täältä. Nyt nautin että on vähän enemmän vapaa-aikaa ja stressittömämpi arki. 

Sanph
Sanph

Moikka, palaan vielä vähän tähän. Jos haluat (ja voit) kertoa vielä, miten ja mistä konkreettisesti löysit työpaikkasi Ausseissa? Oliko sulla valmiiks työpaikka tiedossa, kun lähdit sinne vai etsitkö paikanpäälle päästyäsi?

PilviCloud
Pilvi Daily

Moi! Tämä työ löytyi kontaktien kautta ja ei ollut työtä tiedossa ollenkaan kun tänne lähdin. Irtisanouduin siis vakituisesta työstäni Tukholmassa ja kyllähän se riskin ottaminen jännitti. Laskin, että voin aluksi elellä säästöilläni. Asiat kyllä sujuivat todella helposti, tätä työtä tarjottiin mulle jo kolmantena päivänä täällä ollessani kun olin tavannut paikan pomon. Tuuriahan mulla tietysti oli, mutta olen huomannut että täältä löytyy aika helposti töitä. Riippuu tietenkin alasta varmasti, joillekkin aloille saattaa tarvita pätevyystodistuksia yms (sairaanhoitajat,  opettajat jne.) Seuraavaa työtä hankkiessani aion selailla työnvälityssivuja ja ottaa yhteyttä rekrytoijiin. Millaista työtä itse etsit? Suosittelen kyllä lähtemistä, kaikki täällä tapaamani reissaajat ovat kyllä löytäneet hyvin töitä :) 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.