Vihreä Rooma

Pilvi Daily

Kuten aiemmin kirjoittelin, tuli kaikki nähtävyydet kierreltyä Rooman reissulla ja katuja tuli siinä samalla mittailtua tuntikaupalla. Ajattelin kirjoitella kattavan paketin kaikista nähtävyyksistä, mutta juuri nyt kuvia katsellessani itseäni inspiroi kirjoittaa Rooman kasveista ja kaikista niistä lukemattomista ruukkukasveista, joita siellä näin. Ei huolta, juttua ei kirjoita Pilvi 86 v., mutta ehkä nämä mun kiinnostuksenaiheet alkavat pyöriä nykyään vähän sen suuntaisesti...

Rooma on suuri kaupunki ja suurissa kaupungeissa on aina ihan jumalaton määrä autoja. Vaikka autot on kaikki pikkuisia Smarteja, Fiateja, Minejä ja mopoautoja, lähtee niistä silti hirveästi ääntä ja pakokaasua. Vaikka kaupunki on kuinka kaunis, autot vähän häiritsevät kyllä välillä. Mutta se tietysti kuuluu tuon vilkkaan ja hektisen kaupungin elämään yhtä paljon kuin kaikki vanhat rakennukset ja muistomerkit. Silti oli ihana välillä hengähtää liikenteen melusta jossakin puistossa tai sisäpihalla. Noissa puistoissa seikkallessani napsin sitten kuvia kasveista ja koristeista. 

Yksi ihanista alueista oli Palantine Hillin puistot. Paikkahan on Rooman arkeologinen keskus, ja rauniot siellä olivat hyvin vaikuttavia. Yhtä suuren vaikutuksen tekivät myös alueen viheralueet, joita reunusti appelsiinipuut ja joissa oli hienoja sokkeloisia pensasaitoja, joiden väliin pariskunnat olivat järjestäneet piknikejä. 

Nyt tuli monta kuvaa appelsiineista, mutta ne olivat todella kauniita maaliskuisen Rooman kaduilla!

Kaikkialla kasvit istutettiin vanhoihin kunnon terrakottaruukkuihin, jotka nykyään ovat niin muodissa. Roomassa kasvit mitä todennäköisimmin on istutettu kyseisiin ruukkuihin jo vuodesta keihäs ja miekka, eikä vanhaa kunnon tapaa ole tapana muuttaa miksikään. Mikäpä siinä, nuo ruukut miellyttivät omaa silmää tuolla kauniissa auringonpaisteessa kovasti. 

Jos taas puutarhakoristetta on vailla, löytyy tuolta Roomasta varsinaiset aarreaitat aihepiiristä kiinnostuneelle. Miksei vaikka naulaisi tuommoista Kleopatran päätä kerrostaloasunnon oveen, aika pikantti lisä nuo päästä kasvavat piikkiset kaktukset muuten. Hyvää tekee tämmöiselle beigea ja valkoista rakastavalle pohjoismaiselle minimalistille tutkia välillä vähän runsaampaa ja koristeellisempaa tarjontaa. Ei näistä nyt mikään mahtunut matkalaukkuun, vähän ehkä kuitenkin jäi harmittamaan. Tuo hevosenpää parvekkeella olisi takuulla ollut mukava ice breaker kesän grillijuhlissa.

Oli muuten hauska huomata, miten paikalliset sisustivat kotejaan kukilla. Tässä alla more is todellakin more ja siinä ei sitten saniaisissa ole säästelty. Mukavastihan tuo kaveriporukka peittää, tai ainakin vie huomion pois tuuletuslaitteilta ja muilta vempaimilta tuossa talon sivussa. Ihan luovaa toimintaa siis! Ja kivan rentoa, itsekin aion tänä kesänä laittaa parvekkeen täyteen erilaisia ja erivärisiä kukkia ja jättää tyylikkäämmän otteen sitten kodin sisäpuolelle. 

Kirjottelen vielä myöhemmin vähän lisää reissusta ja itseasiassa uuttakin matkaa on jo bookattu toukokuulle. Siitä lisää vähän tuonnempana. Mukavaa iltaa!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.