Lehtikaali-jauhelihakeitto
Sain tuttavaltani lehtikaalinipun jonka aioin ensin käyttää salaattiin tai lehtikaalisipseihin. Olosuhteista johtuen nippu pääsi kuitenkin hieman nuupahtamaan. Päädyinkin heittämään nipun mitä helpoimman jauhelihakeiton joukkoon. Keitot ovat yleensä helppoja ruokia jos täytyy päästä jääkaapin jämävihanneksista eroon, joten tähänkin soppaan voit heittää kaapin perältä kaikki yksinäiset sipulit, perunat tai juurekset joukkoon. Aivan ja saahan lehtikaalilla myös lisättyä ruuan kuin ruuan terveellisyysarvoa, lehtikaali kun on oikea superfood sisältäen kunnon määrät mm. C- ja E-vitamiinia!
Lehtikaali-jauhelihakeitto (3 annosta)
200g lehtikaalia
200g naudan jauhelihaa
4 isoa porkkanaa
3 suurehkoa perunaa
1 kevätsipuli
1 kasvis-/lihaliemikuutio
(itse heitin keittoon lisäksi vielä neljä tomaattia jotka olivat jo päässeet pehmenemään)
Laita kattilaan noin litran verran vettä kiehumaan. Kuori perunat ja porkkanat, paloittele ja lisää kiehuvaan, liemikuutiolla maustettuun veteen. Paista jauheliha ja sipulit pannulla, mausta esim. suolalla ja pippurilla. Lisää liha keiton joukkoon. Kun juurekset ovat lähes kypsiä, lisää pilkottu lehtikaali joukkoon. Anna porista vielä hetkisen. Itse tykkään mausteisesta ruuasta ja tähänkin keittoon lisäsin vielä chilirouhetta makua antamaan.
Annokset ovat melko reiluja ja jos keiton kanssa nauttii vaikkapa ruisleipää, riittänee keitosta neljällekin hengelle. Kaloreita yhdessä annoksessa on n. 250.