Paskan päivän lohipullat
1. Aloita kiittämällä kaikkia maailmankaikkeuden jumalia siitä, että satuit kerrankin ostamaan ainekset jo edellisenä päivänä, koska muuten päivän ruokalistalla olisi todennäköisesti ollut pakastepitsaa.
2. Tajua, että unohdit ostaa kermaviilin kastiketta varten. Käytä ainakin puoli tuntia ”jaksaisinko käväistä lähikaupassa”-pohdintaan. Älä jaksa.
3. Ja sitten kokataan. Heitä kulhoon desi ruokakermaa ja desi korppujauhoja, anna turvota.
4. Ihmettele: oho onpa vähän jankkia, no, ei kai se haittaa.
5. Lisää muut ainekset:
- rasiallinen jauhettua lohta
- kananmuna
- Koskenlaskija-paketin jämät ja lisäksi sitä juoksevampaa versiota
- 15cm pätkä purjoa hienonnettuna
- tilliä, muttei todellakaan niin paljoa kuin ohjeessa luki
- suolaa
- mustapippuria
- valkopippuria
6. Ala sekoittaa massaa käsin. Totea seuraavaa: 1) korppujauhot ovat ehtineet jähmettyä koviksi palluroiksi, jotka eivät sulaudu muun mössön sekaan ja 2) jämien käyttäminen oli periaatteessa jalo ja ekologinen ajatus, mutta kiinteää sulatejuustoklönttiä on semivaikea saada sekottumaan muiden ainesten kanssa.
7. Kaiva kaapista esiin sauvasekoitin, kun et muutakaan keksi. Surruuttele. Toivo parasta.
8. Laita paistinpannu kuumenemään ja ala pyöritellä palleroisia kostutetuin käsin. Havaitse, että kalamassa on täynnä korppujauhomöykkyjä. Yritä parhaasi mukaan heitellä niitä roskiin.
9. Paista pullia alhaisella lämmöllä, kunnes ovat nätisti ruskistuneita ja kypsiä. Koe olevasi maailman paskin ruuanlaittaja, koska pullasi eivät ole täydellisen pyöreitä vaan joko neliskanttisia tai littanoita.
10. Lämmitä kaveriksi kolme päivää vanhaa perunamuusia.
11. Jos aiot ottaa annoksestasi kuvan sosiaaliseen mediaan, esimerkiksi nyt vaikkapa ruuanlaittoepisodistasi kertovaan mukahauskaan blogitekstiin, kaiva jääkaapista lisukkeeksi jotain etäisesti terveellisen näköistä, muutoin siirry suoraan kohtaan 14.
12. Ota kuva.
13. Tikahdu nauruun, sillä annoksesi näyttää kaikkea muuta kuin someuskottavalta.
14. Syö.
Hyvää oli. Vaikkakin se kastike olis ollu aika jees.
(Alkuperäinen ohje täältä.)