Kauan himoittu kuivain.
Hei.
Synttärilahjaksi sain kuivurin, mitä olen kauan himoinnut. Halvimmissa vaihtoehdoissa ei vain ole lämmön säätelyä, niin että saisin tehtyä niissä sekä kosmetiikkaan liittyvät kukkien ja yrttien kuivaukse (Lämpötila saa max. olla 35 astetta) sekä myös vihannesten ja hedelmien kuivaukse (52-57 astetta) Tästä syystä en ole itse raaskinut kuivainta viellä ostaa.
Vein neidin kerhoon ja menin heti ostamaan omenoita ja päärynoitä kuivattavaksi. Kuorimisessa ja pilkkomisessa sitä aikaa sitten kuluikin. En saannut kaikkea pilkottua ennen kun neiti piti hakee pois kerhosta, mutta jatkoin päikkäreiden aikaan, niin sain sitten loputkin kuivaimeen. Tein suht ohuita palasia ne olivat kuivaimessa noin. 8 tuntia ja 57 asteessa. Meidän neiti olisi halunnut syödä ne kaikki samantien jos olisin antanut. 🙂
Leivoin yksi ilta kauramuffinsseja ja juuresrieskaa. Ne osoittautuivat todella hyviksi. Vähän vaihtelua puuro aamupalaan.
Juuresrieska (225 astetta, n.17min)
500g porkkanaraastetta
1prk(200g) kermaviiliä
1dl maitoa
½ voita/margariiniä
½ siirappia
3dl(150g) juustoraastetta
6½dl sämpyläjauhoja
1tl suolaa
1½tl leivinjauhetta
Kauramuffinssit (175 astetta, 30min)
3dl Kefir juomaa
3/4dl voita/margariiviä
2 munaa
1dl ruokokidesokeria
7dl speltti- tai kaurahiutaleita
½tl kanelia
2tl leivinjauhetta
1 banaani
100g mustikoita