Etäopiskelun ekat kaks viikkoa – plussat ja miinukset

Kesäkuun puoliväli! Tuntuu, että aika valuu sormien välistä. Toisaalta tuntuu, että kahden viikon aikana on saanut aikaiseksi niin opiskelun kuin elämästä nautiskelun saralla enemmän kuin aikoihin (kuten esimerkiksi puutarhaideointi ja ex tempore -patikointi, ja onpa muuten potpottilan puolellakin tapahtunut kaikkea jännää, josta lupaan kertoa myöhemmin!).

Ilmottauduin opiskelijaksi heti kesälomani alkajaisiksi toukokuun lopussa. Virallisesti opintovapaani siis alkaa vasta heinäkuun alusta, mutta päätin silti sukeltaa opiskelun maailmaan heti. Yhtenä syynä tähän on esimerkiksi se, että Jere lomailee heinäkuussa – pakertamalla töitä valmiiksi jo kesäkuun aikana on minun mahdollista nautiskella yhteisestä lomasta stressaamatta, käyttämättä meidän kallisarvoista yhteistä aikaa nenä kiinni läppärissä. Tämän huikean kahden viikon etäopiskelun kokemuksella voin nimetä muutamia plussia ja miinuksia…

Selkeänä miinuksena on se, että hemmetin aurinko nyt sit päättää porottaa ja tänne on tullut kesä! Siis KAUHEETA! 😀 Alkuviikon sadepäivät menivät hyvin tiiviisti opiskellessa ja motivaatio oli täydellisen kohdallaan, mut…sit tapahtui aurinko. Jotenkin kummasti sitä keksis kaikkea niiiiin paljon parempaakin tekemistä.

Plussana kuitenkin se, että kun etäopiskelee ei ole sidottuna aikaan eikä paikkaan. Niinpä opiskelukammionsa voi perustaa ihan mihin tahansa!

IMG_20170615_125456_675.jpg

Plussaa on myös se, että taukonsa ajankohdat voi määritellä ihan itse, sekä sen missä seurassa taukonsa viettää.

20170615_160132.jpg

Pienenä miinuksena mainittakoon kuitenkin, että ihan vaan muutaman kerran ulkoilmatoimisto on ollut hivenen liian virikkeellinen ympäristö työskennellä ja sitä on saattanut löytää itsensä (korvanapeista tasaisena jaaritteleva luennoitsija mukana tosin, joskin paino sanoilla jaaritteleva ja mukana, eli tiedon perille meno on erittäinkin vähäistä) istuttamasta herneitä, kuvaamassa kun kanat syövät juuri istuttamasi herneet, ja istuttamasta niitä uudestaan seuraavana päivänä.

Plussaa ehdottomasti ja erityisesti minulle sopivaa on tosiaan ajan ja paikan määrittelemättömyys. Olen totta kai suunnitellut itselleni aikatauluja ja sitä miten ja missä järjestyksessä kurssin sisältöjä käyn läpi. Olen, yllätyksekseni, myös pysynyt suunnitelmassa tai jopa ollut suunnitelmieni edellä. Erityisen huippua tässä on se, että saatan inspiraation iskiessä kirjoittaa sivutolkulla pohdintaa aamuyöllä ja vastaavasti voin sitten nukkua pitkälle aamupäivään.

IMG_20170612_152014_208.jpg

Suunnitelman tekoa bujoon + karpalo-kinuskijätskiä aivolle palkinnoksi

IMG_20170614_003410_065.jpg

Oma suunnitelmallisuus ja siinä pitäytyminen mahdollistavat sen, että voin myös valita milloin ja miten nautin vapaasta. Tämän viikon olen ahkeroinut opiskelun parissa erityisen tarmokkaasti Jeren ollessa töissä, joten huomenna hänen vapaillaan voin hyvillä mielin lähteä nauttimaan upeaksi luvatuista kesäsäistä, saunasta, grillaamisesta ja vapaa-ajasta. Lupasin myös itselleni, että mökillä luen korkeintaan Härköstä ja kuuntelen vain käen kukuntaa, veden loisketta, tulen rätinää ja ehkä radion ikivihreitä. PLUSSAA.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *