Vetolaukkunaisen tunnustuksia

Pakko se on myöntää: olen matkailun suhteen aika mukavuudenhaluinen. Haaveilen reppureissaamisesta, mutta tiedostan, ettei minusta koskaan tule sellaista naista, joka matkaisi yhden repun voimin.

Todella harvoin reissaan mihinkään pelkän lentolaukun kanssa. Ihailen niitä ihmisiä, jotka siihen pystyvät. Minusta tuntuu, että jo pelkkä kosmetiikka ja ihonhoitotuotteet vievät niin paljon tilaa laukusta.

On tiettyjä asioita, joita pakkaan mukaan lähes matkalle kuin matkalle, kuten esimerkiksi villasukat (mummon kutomat), jotka varaan myös etelän reissuille. Minulla on aina jääkylmät jalat, enkä saa unta ilman villasukkiani. Lisäksi pakkaan aina myös Uniqlon teknisen pitkähihaisen aluspaidan. Varsinkin talviaikaan se ja neule pitävät taatusti lämpiminä.

Mukana on yleensä myös omat shampoot ja hoitoaineet (sekä muut 2-3 hiustuotetta). Tiedän, että tästä on kahta koulukuntaa, mutta mielestäni on kivempaa pestä tukka tutuilla aineilla, eikä hotellin randomtuotteilla. Jos hotellihuoneesta löytyy kylpyamme, saatan ottaa mukaan myös pienen pullon kylpyöljyä tai kylpysuolaa. Mikään ei rentouta pitkän kävelyn jälkeen niin ihanasti, kuin kuuma kylpy. Lisäksi pakkaan usein mukaan myös hiustenkuivaajan. Vihaan sellaisia johdolla seinässä kiinni olevia föönejä.

Valoisaan aikaan matkalaukkuun päätyy myös unimaski, sillä hotellien verhoista ei mene takuuseen, ja en pysty nukkumaan valoisassa huoneessa lainkaan. Tietysti pakkaan mukaan myös korvatulppia, kaikkia mahdollisia peruslääkkeitä ja pienen ompelusetin, vaikka sitä en ole vielä koskaan tarvinnut, hehe.

Valokuvaukseen hurahtaneena mukana on aina myös kamera, joka vie tilaa laukusta. Usein matkassa on kulloisestakin opiskelu- tai työtilanteesta riippuen myös läppäri.

Normaalista ylimääräisestä vaihtovaatekerrasta (usein turhaksi osoittautuvasta) ja varakengistä puhumattakaan.

Nyt kun luen tätä tekstiä, niin meinaa alkaa ihan naurattaa se, miten nipolta nämä minun  pakkausjuttuni kuulostavatkaan. Mutta uskon, että se on mukavaa myös kanssamatkustajille, kun mukana on yksi tyyppi, jolla on mukana kaikki mahdollinen.

Kuvat on joulukuiselta Lontoon viikonloppureissultamme. Sunnuntain upea sää ja laukustani löytyneet vaihtovaatteet ja -kengät hieman kompensoivat lauantaista kaatosadetta 😉

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *