Ihana ja jännittävä Milano

6174670256_IMG_0507.JPG

Meidän hotellilta Duomon tuomiokirkolle matkaa oli muutamia kilometrejä. Matkan varrella oli vaatekauppojen ja ruokapaikkojen lisäksi puisto jonne pääsi halutessaan rauhoittumaan kaupungin vilskeeltä. 

6174670256_IMG_0391.JPG

Puiston laidalla oli ihastuttava museo civico di storia naturale, jonne liput eivät olleet hinnalla pilattuja. Pääsyliput maksoivat viisi euroa per henkilö ja museossa riitti paljon nähtävää ja ihmeteltävää. 

6174670256_IMG_0494.JPG

6174670256_IMG_0430.JPG

Duomon tuomiokirkolla ihastelimme hetken itse tuomiokirkkoa. Se oli kauempaakin nähtynä vaikuttava näky, mutta itse kirkon juurella sen koristeellisuus ja koko tekivät vielä suuremman vaikutuksen meihin. 

6174670256_IMG_0503.JPG

6174670256_IMG_0498.JPG

Tuomiokirkolta halusimme jatkaa matkaa galleria vittorio emanuele II. 

6174670256_IMG_0522.JPG

6174670256_IMG_0524.JPG

6174670256_IMG_0527.JPG

Menimme vielä käymään Duomon tuomiokirkon aukiolla ja kävimme parissa läheisessä liikkeessä pikaisesti vaikka meidän jalat alkoivat olemaan aika väsyneet, olemmehan kävelleet koko päivän kierrellen Milanoa. Jossain vaiheessa päätimme että voisimme lähteä kävelemään pikku hiljaa takaisin hotellille. Yhtäkkiä T alkoi työntämään minua selästä, kysyin mikä hänelle tuli ja hän vastasi että keskusaukiolle oli mennyt poliiseja rynnäkkökilpien kanssa, muistin että olin ihmetellyt itsekseni miksi poliiseja oli ollut niin paljon siellä. Voitte, varmasti uskoa että tämänkin tytön jalkoihin tuli vauhtia. Mielessäni pyöri kaikenlaisia kauhu kuvia. Onneksi pääsimme hotellille turvallisesti ja seuraavana päivänä saimme tietää että keskusaukiolla oli ollut jokin mielenosoitus jonne poliisit olivat menneet niiden kilpien kanssa. 

 

Kulttuuri Matkat

Ruis jauhelihapizza

Pizzaa meillä tehdään aina silloin tällöin ja silloin kun tehdään niin me tykätään laittaa siihen paljon siis PALJON täytteitä, eikä tämä kerta ollut poikkeus sääntöön. Koska tässä pizzassa on täytteitä runsaasti niin se on myös luonnollisesti täyttävempi. Itse olin jo kahdesta palasta ihan kylläinen, enkä tajua mihin mahaan tuo mies oikein söi kun jaksoi pellillisestä puolet syödä kerralla. 

6174601056_IMG_0585.JPG

Pohjaan tarvitset:

25g hiivaa (itse käytin puoli pussia kuivahiivaa)

2dl käden lämpöistä vettä

1/2-1tl suolaa

1/2dl rypsiöljyä 

2dl vehnäjauhoja 

3dl ruisjauhoja

Täytteet:

1 tölkki yrtti tomaattimurskaa

400g jauhelihaa

1 sipuli 

1 tölkki persikan puolikkaita

1 rasia miniluumutomaatteja 

Suolaa

Pippuria

Paprikajauhetta

Mozzarellaa

Pizza juustoa 

Kuivattua basilikaa

6174601056_IMG_0597.JPG

Valmistus: 

1. Lisää hiiva käden lämpöiseen veteen. Lisää sen jälkeen muut aineet ja vaivaa taikina tasaiseksi. Taikina on valmista kun se irtoaa nätisti kulhosta.

2. Laita taikina kohoamaan liinan alle puoleksi tunniksi lämpöiseen paikkaan. 

3. Paista jauheliha ja mausta se suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.

4. Pilko sipuli ja persikat siivuiksi. Puolita miniluumutomaatit. 

5. Kaulitse taikina tasaiseksi levyksi uunipellille. 

6. Lisää taikinan päälle tomaattimurska ja muut täytteet. Revi mozzarellasta paloja ja ripottele päälle pizza juusto ja kuivattu basilika. 

7. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin puoli tuntia. Pizza on valmis kun pohja on saanut pohjastaan väriä pintaan. 

Sitten vain herkuttelemaan.

6174601056_IMG_0601.JPG

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille 🙂 

Koti Ruoka ja juoma