Ruis jauhelihapizza
Pizzaa meillä tehdään aina silloin tällöin ja silloin kun tehdään niin me tykätään laittaa siihen paljon siis PALJON täytteitä, eikä tämä kerta ollut poikkeus sääntöön. Koska tässä pizzassa on täytteitä runsaasti niin se on myös luonnollisesti täyttävempi. Itse olin jo kahdesta palasta ihan kylläinen, enkä tajua mihin mahaan tuo mies oikein söi kun jaksoi pellillisestä puolet syödä kerralla.
Pohjaan tarvitset:
25g hiivaa (itse käytin puoli pussia kuivahiivaa)
2dl käden lämpöistä vettä
1/2-1tl suolaa
1/2dl rypsiöljyä
2dl vehnäjauhoja
3dl ruisjauhoja
Täytteet:
1 tölkki yrtti tomaattimurskaa
400g jauhelihaa
1 sipuli
1 tölkki persikan puolikkaita
1 rasia miniluumutomaatteja
Suolaa
Pippuria
Paprikajauhetta
Mozzarellaa
Pizza juustoa
Kuivattua basilikaa
Valmistus:
1. Lisää hiiva käden lämpöiseen veteen. Lisää sen jälkeen muut aineet ja vaivaa taikina tasaiseksi. Taikina on valmista kun se irtoaa nätisti kulhosta.
2. Laita taikina kohoamaan liinan alle puoleksi tunniksi lämpöiseen paikkaan.
3. Paista jauheliha ja mausta se suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.
4. Pilko sipuli ja persikat siivuiksi. Puolita miniluumutomaatit.
5. Kaulitse taikina tasaiseksi levyksi uunipellille.
6. Lisää taikinan päälle tomaattimurska ja muut täytteet. Revi mozzarellasta paloja ja ripottele päälle pizza juusto ja kuivattu basilika.
7. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin puoli tuntia. Pizza on valmis kun pohja on saanut pohjastaan väriä pintaan.
Sitten vain herkuttelemaan.
Hyvää alkanutta viikkoa kaikille :)