Ruis jauhelihapizza

Pizzaa meillä tehdään aina silloin tällöin ja silloin kun tehdään niin me tykätään laittaa siihen paljon siis PALJON täytteitä, eikä tämä kerta ollut poikkeus sääntöön. Koska tässä pizzassa on täytteitä runsaasti niin se on myös luonnollisesti täyttävempi. Itse olin jo kahdesta palasta ihan kylläinen, enkä tajua mihin mahaan tuo mies oikein söi kun jaksoi pellillisestä puolet syödä kerralla. 

6174601056_IMG_0585.JPG

Pohjaan tarvitset:

25g hiivaa (itse käytin puoli pussia kuivahiivaa)

2dl käden lämpöistä vettä

1/2-1tl suolaa

1/2dl rypsiöljyä 

2dl vehnäjauhoja 

3dl ruisjauhoja

Täytteet:

1 tölkki yrtti tomaattimurskaa

400g jauhelihaa

1 sipuli 

1 tölkki persikan puolikkaita

1 rasia miniluumutomaatteja 

Suolaa

Pippuria

Paprikajauhetta

Mozzarellaa

Pizza juustoa 

Kuivattua basilikaa

6174601056_IMG_0597.JPG

Valmistus: 

1. Lisää hiiva käden lämpöiseen veteen. Lisää sen jälkeen muut aineet ja vaivaa taikina tasaiseksi. Taikina on valmista kun se irtoaa nätisti kulhosta.

2. Laita taikina kohoamaan liinan alle puoleksi tunniksi lämpöiseen paikkaan. 

3. Paista jauheliha ja mausta se suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.

4. Pilko sipuli ja persikat siivuiksi. Puolita miniluumutomaatit. 

5. Kaulitse taikina tasaiseksi levyksi uunipellille. 

6. Lisää taikinan päälle tomaattimurska ja muut täytteet. Revi mozzarellasta paloja ja ripottele päälle pizza juusto ja kuivattu basilika. 

7. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin puoli tuntia. Pizza on valmis kun pohja on saanut pohjastaan väriä pintaan. 

Sitten vain herkuttelemaan.

6174601056_IMG_0601.JPG

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille :) 

Koti Ruoka ja juoma