Peruna- ja päärynäteatteria
Meillä syödään niin kaupan soseita, kuin itsetehtyjäkin. Olen yrittänyt tehdä pakkaseen kerralla ison satsin sosetta ja otan niitä sieltä sulamaan aina edellisenä päivänä. Kaupan soseita löytyy kaapista kuitenkin lähes aina, koska ne on näppäriä kiireessä ja evääksi.
Nyt kaupoissa on runsaat valikoimat edullisia hedelmiä. Esimerkiksi mangot ovat nyt parhaimmillaan ja niistä saakin hyvää sosetta niin vauvalle, kuin itsellekkin. Kyllä, meillä syö siis ”samasta purkista” minä ja vauva! Käytän usein pakastuksessa yli jäävän soseen oman smoothien pohjana. Aamuisin laitan ruokalusikallisen tai kaksi maustamattoman jogurtin joukkoon.
Vauva meillä syö hedelmäsosetta lähinnä puuron joukossa aamuin-illoin sekä kerran päivässä välipalalla.
Koska mango yksin on aika kallis, laitoin tällä kertaa soseen joukkoon päärynää ja kiiwiä. Maistettuani sosetta totesin sen kaipaavan makeutta ja laitoin joukkoon vielä banaania. Banaani tummenee sulattaessa, mutta sose on edelleen hyvää syötäväksi.
Tässä muutamia hyväksi havaittuja sekoituksia:
Päärynä, ananas, mango
Ananas, banaani, päärynä
Vadelma, banaani
Kasvissoseista teen aikanaan oman postauksen!