Ladataan...
powdered dreams

Moikka! Olen niin umpirakastunut Iisan uusimpaan albumiin, että ajattelin jakaa tänne omat Top 3 kappalettani. Olen kirjoittanut blogissa aiemminkin Iisan musiikista (Täällä!), eikä Iisa-innostus ole sen jälkeen yhtään laantunut. Oli vähän vaikea valita vain kolme, mutta tässä ne tulevat:

1) Yöllä uimarantaan

https://open.spotify.com/track/0fkNAm9ggC2oNfo3L4v5Yd

"Sä kysyt multa mille nyt hymyilen
mut tiedä en
Hymyilen muuten vaan
Mä haluan eteenpäin jo astuu
haluan että varpaat kastuu
Ei meillä oo
kiirettä minnekään"

Jotenkin kai heijastelen sanoja niin voimakkaasti omaan elämääni tällä hetkellä, että tuntuu ettei Iisa laulaisi varsinaisesti varpaiden kastumisesta ollenkaan...

2) Kukaan ei oo kenenkään

https://open.spotify.com/track/4MAr44YCRafhLmPGS88Zd8

"Minä koitan oppia tajuumaan sen
että niin tiukkaan kii susta pitää voi en
Etteikö tuuli vois temmata sua mukanaan
Ja musta kauaksi, kauaksi pois juljettaa
Kukaan ei koskaan oo kenenkään oma"

Tämä on varmaan asia, minkä kanssa kaikki ovat joskus painiskelleet. Kuinka tiukkaan voi pitää kiinni silti kahlitsemasta toista? Kuinka paljon antaa tilaa, että se ei tuntuisi välinpitämättömyydeltä?

3) Kaikki mitä et sanonut

https://open.spotify.com/track/6a33539TufpaHYNNBlRC4N

"Mä en milloinkaan oppinut niin olemaan
et sulkisi tunteet pois
luottaisi järkeen kerrankin"

Joissain asioissa osaan olla järkevä. Ostan kerralla hyvän takin, enkä montaa halpaa. Mutta sitten on asioita, joissa sydämen ääni on liian voimakas.

 

 

Ladataan...
powdered dreams

Olen katsonut viime aikoina useita hyviä elokuvia. Niistä mikään ei ole uusi, ja kaikki enemmän tai vähemmän suosittuja. Kuitenkin voin suositella niistä jokaista! :)

Kill Bill: Volume 1 (2003)  & Kill Bill: Volume 2 (2004)

Yllätin itsenikin, kun tulin katsoneeksi molemmat Kill Bill -elokuvat. En pidä elokuvista, joita katsoessa ahdistun, mutta veren roiskumisesta huolimatta vakuutuin Quentin Tarantinon kierosta huumorista. Elokuvissa kiehtoi erityisesti samuraikulttuuri.

Pearl Harbor (2001)

Vanhan ajan romantiikkaa ja toimintaa yhdistävä Pearl Harbor (ohjaus Michael Bay) edusti juuri sitä tyylilajia, jota iso osa lempielokuvistani ovat. Elokuva on dramatisoitu versiointi  Japanin hyökkäyksestä Yhdysvaltojen Pearl Harborin laivastotukikohtaan. Romantiikkaosuudet olivat tietty lemppareitani, mutta sitä vaan mietin, että mitä Evelyn oikein näki ylimielisessä Rafessa, kun vierellä olisi ollut sydämellinen Dannykin... :D

Red Riding Hood - Punahilkka (2011)

Osiltaan perinteiseen Punahilkka-satun perustuva Catherine Hardwicken ohjaama fantasiaelokuva oli sellainen leffa, millaisia katsoin muutama vuosi sitten harva se päivä. Tuli katsottua jos jonkinlaista versiota Lumikista Hannuun ja Kerttuun. Punahilkka kuitenkin yllätti positiivisesti, en osannut arvata loppuratkaisua ollenkaan!

Kuvat: XX ja X

 

Ladataan...
powdered dreams

Wow, siitä on kulunut aikaa kun viimeksi kirjoitin tänne...

Tilannepäivitys: koulu on loppunut jo kuukausi sitten, kesätöitä löytynyt sopivasti ja sosiaalinenkin elämä on hallinnassa. Kuten usein ennenkin, kevätauringon myötä elämäkin alkoi hymyillä jälleen.

Hain töitä aktiivisesti tammikuun lopusta huhtikuulle. Kävin muutamassa haastattelussa ja lähettelin hakemuksia enemmän kuin laki sallii, mutta silti kesätyöpaikka oli harvinaisen tiukassa. Aluksi olin pettynyt; vain yksi kuukausi töitä, mutta kaksi ja puoli lomaa?! Miten ihmeessä saisin ajan kulumaan? Millä maksaisin vuokran? Mutta sitten alkoi kuukauden pituinen loppurutistus koulussa. Pikkuhiljaa tulin siihen tulokseen, että pidempi loma ei taitaisikaan olla yhtään pahitteeksi. Ottaen huomioon, että minulla ei ole ollut kunnon kesälomaa neljään viimeisimpään kesään. Takana oli myös raskas talvi: kesti kauan sopeutua uuteen elämään.

Nyt olen lomaillut kuukauden päivät. Tuntuu, että jäljellä olevaa aikaa ei ole yhtään liikaa; en ole vieläkään tehnyt niitä asioita kuin suunnittelin. Toisaalta sillä ei ole niin väliä, on joskus ihan hyväkin elää ilman suurempia suunnitelmia. Tällä hetkellä toivoisin vain säiden lämpiämistä! Ainoa tavoitteeni loma-ajaksi oli kultainen rusketus, mutta tällä vauhdilla se taitaa jäädä haaveeksi... :D

Kevään aikana olen kesätyön metsästämisen lisäksi painiskellut myös melkoisesti ihmissuhteisiin liittyvän moraalini kanssa. Olen ylittänyt itseni tunteideni ilmaisussa ja heittäytynyt, rohkeammin kuin ehkä ennen. Olen viettänyt paljon aikaa ihmisten seurassa ja se on tehnyt hyvää. Olen tähän asti ajatellut, että viihdyn niin hyvin yksin, ettei minun välttämättä tarvitse tavata ketään hirveän säännöllisesti. Nyt kuitenkin huomaan, että ihminen on kuin onkin laumaeläin, minäkin. Se kaipaa kosketusta, juttukumppania ja kaveria kenen kanssa nauraa. Olen ollut iloisempi niinä päivinä, kun olen tiennyt, että luvassa on kahvitreffit kaverin kanssa. Olen yrittänyt pistää tämän korvani taakse marraskuuta varten...

Tänä kesänä on luvassa vielä huisin hauskoja juttuja, kaikenlaista perinteistä kesään liittyvää, mutta myös uusia jänniä juttuja! Niitä kohti aistit tarkkoina ja sydän avoinna :).

"Kuvituksena" yksi tämän hetken lempparibiiseistäni, Petite Mellerin Baby Love.

Pages