Haastetta kerrakseen!

Ninan verkkareissa -blogin Nina heitti minua 10+10+10 -haasteella jo hyvän aikaa sitten, mutta vasta nyt olen kiireisenä lomalaisena ehtinyt syventyä asiaan sen vaatimalla hartaudella. Kaikenlaiset haasteet ovat kyllä huippukivoja, etenkin näin lomafiiliksissä, kun varsinaisia ruokapostauksia ei ole hihassa ollenkaan…

Joten tässä tulee. Ensin vastaan kymmeneen Ninan esittämään kysymykseen, sitten kerron kymmenen faktaa itsestäni ja lopuksi vielä laitan haasteen kiertämään ja keksin kymmenen uutta kysymystä jatkohaastetulle. 

1. Jos menisit ajassa taaksepäin 15 vuotta, mitä tekisit toisin? Noh, 15 vuotta sitten en varsinaisesti ollut ihan pahimmillani (sen sijaan muutamia vuosia myöhemmin…siinä riittäisi muutettavaa :), mutta ainakin olisin voinut jättää ne karmeimmat meikkitrendit kokeilematta. Siis ne pikimustat kajalit, liian tummat meikkivoiteet ja niin edespäin.

2. Jos sinun pitäisi syödä vuoden ajan yhtä suolaista ja yhtä makeaa ruokaa, mitkä valkkaisit? Luulen, että suolaisena menisi tomaattinen jauhelihakastike (sellainen bolognese-tyyppinen, enkä tarvitsisi edes sitä pastaa lisäksi) ja makeana jokin hyytelökakku, mieluummin ehkä rahkainen kuin tuorejuustoinen.

3. Ketä julkkista muistutat? Perustele. Vaikea juttu… mies sanoi taannoin lomakuvan perusteella, että ”näytät ihan Uma Thurmanilta”. Tiedä sitten siitä, toivottavasti näyttäisin kuitenkin edes hitusen nuoremmalta…

4. Kaamein tyylimogasi vuosien varrelta? No näitähän riittää. Yläasteiässä rakastin erityisesti hippivaikutteisia vaatteita, joista mm. liila, pitkä, vakosamettinen ja pitkillä karvoilla varustettu ”siperialaisen bordelliemännän takki” (isoveljen nimitys) olisi voinut ehkä jäädä kauppaankin. Myös kamala, korvat juuri ja juuri peittävä muka-lyhyt tukka olisi saanut olla reippaasti joko lyhyt tai pitkä, mutta ei siltä väliltä.

5. Mihin maailman pääkaupungeista muuttaisit mieluiten, miksi? Vaikea!!! Mutta esimerkiksi Kööpenhamina voisi olla kiva paikka. Tai Hong Kong.

6. Kolme parasta kesähengailupaikkaa Suomessa? Ykkösenä tietty koti-kodin rantasauna, kakkosena Tampere noin ylipäätään ja kolmosena vaikkapa Kustavi. Ihania paikkoja kaikki.

7. Kuinka paljon bloggaaminen vie aikaa viikossa? Mistä se aika on pois? Kahden blogin ylläpito vie aikaa keskimäärin tunnin päivässä. Jalalla Koreasti -blogia päivitän huomattavasti useammin, mutta Pöytä Koreaksi -blogin postaukset vievät valmisteluineen paljon enemmän aikaa postausta kohden. Nyt kesällä tosin em. aikamääreet eivät päde lainkaan… Blogipostauksiin käytetty aika on pois lähinnä sohvalla löhöämisestä ja tv:n tuijottamisesta, eli bloggaaminen on erittäin hyvää ajanvietettä!

8. Kuka on idolisi, kuka inspiroi sinua? Tanssiaikoina oma valmentajani inspiroi minua hurjasti ja antoi aina lisäpotkua treenaamiselle. Nykyisellään inspiraatio liikkumiseen löytyy oman pään sisältä, mutta esim. ruokabloggarina inspiroidun ”taviksista”, jotka ovat onnistuneet tekemään ruokablogistaan itselleen (ainakin lähes) ammatin ja osoittavat, että intohimoinen asenne ja innostus riittävät vaikka kuinka pitkälle. Esimerkkinä olkoot vaikka huippusuosittu Kinuskikissa.

9. Kun maailma ahdistaa, mikä ruoka pelastaa? Puuro. Melkein mikä tahansa puuro, mutta esim. jouluinen riisipuuro on lohturuokaa parhaimmillaan. Kesällä vastaavasti vaikkapa ihanan punainen vispipuuro, syksyn viiletessä uuniohrapuuro ja pahimman koti-ikävän iskiessä kaurapuuro voisilmällä ja maidolla. Myös mannapuuro ja mansikkakiisseli pääsevät lohturuokasarjaan mukaan.

10. Kerro kuvan avulla, miltä tähän blogihaasteeseen vastaaminen tuntui. 

kissa.jpg

”Jos mä vähän vielä makaan eka tässä auringossa ja sitten….” (kuva täältä)

Ja sitten kymmenen faktaa itsestäni. Jotta pysytään blogin aihepiirissä, olkoot faktat Korea- tai ruokapainotteisia…

1. Olen oppinut pitämään todella omituisista ruoista. Raaka mustekala, kimchikeitto, tammenterhohyytelö, jäinen nuudelikeitto ja riisikakut ovat kaikki nykyisellään hyvin maistuvia tuotoksia, joita ensimmäisten Korean-kuukausien aikana inhosin ja ihmettelin.

2. Ostin ennen kesää kaksi pientä korealaista reseptikirjaa, ja asetin itselleni tehtäväksi käätää toisen niistä suomeksi kesäloman (heinäkuun) aikana. Avasin kirjan ensimmäistä kertaa eilen.

3. Inhosin monta vuotta makkarakeittoa. En ole perinteistä makkara-perunakeittoa syönyt muutamaan vuoteen, mutta uskoisin, että jos nyt kokeilisin, se maistuisi ihan hyvälle. Rantakalaa sen sijaan en vieläkään himoitse edes maistiaiseksi…

4. Korealaisten ruokien osalta yksi on inhokkilistalla ylitse muiden: merileväkeitto! Jotta ongelma olisi todellinen, kerrottakoon, että merileväkeittoa tarjoillaan lähes jokaisen ruoan yhteydessä ”alkukeittona”, sitä pidetään ehkäpä maailman terveellisimpänä ruokana (parantaa suurin piirtein hiv:stä lähtien kaiken) ja jokainen korealainen rakastaa sitä yli kaiken. Mutta se on kamalaa.

5. Tämän hetken ykköshaasteena on itse tehty jogurtti. Korealainen ”maustamaton” jogurtti on ällöttävän makeaa ja ei juuri ollenkaan oikean jogurtin makuista, joka saakin minut epäilemään, että se on jonkinlaista muka-jugua. Epäilen myös, että sen vuoksi ensimmäinen DIY-jugu ei onnistunut, ainakaan kovin hyvin. Mutta kokeilut jatkukoon, periksi ei anneta!

6. Osaan jo jonkin verran korean kieltä, mutta aina kun aukaisen suuni, ulos tulee ainoastaan englantia. Siitä syystä paljon heikommalla korean kielitaidolla varustettu mieheni joutuu tilaamaan ravintolassa ruoat ja kertomaan taksille, mihin haluamme mennä. 

7. Ihmettelen edelleen päivittäin, miten erikoinen (lue: olematon) ennakkokäsitys minulla on ollut tästä maasta. Korealaisesta ruoasta en tiennyt juuri mitään ennen muuttoa (ja se, jos mikä, on sääli) eikä minulla ollut aavistustakaan, että tulisimme asumaan näinkin upeiden hiekkarantojen äärellä. Meri ja vuoristo – hyvä yhdistelmä!

8. Suomalaisesta ruokakaupasta kaipaan eniten tomaatteja, raejuustoa, ruisleipää, juustoja, rahkaa ja muita maitotuotteita sekä hedelmiä. Ja erilaisia jauhoja ja leseitä leipomista silmällä pitäen.

9. Leivon sämpylöitä useita kertoja viikossa. Myös mieheni leipoo mahtavia sämpylöitä, ja koska vastapaistetun sämpylän makua ei voita mikään, leivomme usein vain pienen erän (4 kpl) kerrallaan. Mikäli teen pellillisen, jää loput aina syömättä tai hukkuu mystisesti pakastimen uumeniin. 

10. Kuten edellisestä ehkä saattaa arvata, en harrasta karppaamista. Omalla kohdalla hiilarien vähentäminen tuo äärimmäisen väsymyksen ja vedottoman tunteen, joten unohdin moiset kokeilut melko pian. Sen sijaan yritän katsoa, että lautaselle ei turhan usein eksyisi höttöhiilaria, valmisnuudeleita tai yletöntä määrää sokeria. Ja totta puhuen Korea ei todellakaan ole mikään karppaajien luvattu maa (vrt. edellisen postauksen perunaa riisillä -ateriaehdotus :)

Ja sitten vielä kymmenen kysymystä haastetulle:

1. Lapsuuden lempiruokasi ja nykyinen lempiruokasi?

2. Mitä ruokaa et ole koskaan maistanut, mutta haluaisit kokeilla?

3. Maa / kaupunki, johon et matkustaisi, vaikka saisit imahdollisuuden? Miksi?

4. Miksi aloitit bloggaamisen ja mikä siinä on mielestäsi parasta?

5. Älyttömin dieetti, jota olet kokeillut / josta olet kuullut?

6. Lempijuomasi ja missä tilanteessa nautit sen mieluiten?

7. Mille nauroit viimeksi?

8. Kun kädessäsi on pienen pieni lautanen ja edessäsi perinteinen suomalainen pitopöytä (esim. häissä), mikä on se ruoka, joka jää ottamatta?

9. Kuvaile unelmiesi aamupala.

10. Huonoin jälkiruoka jota olet syönyt?

Ja haaste lähtee tällä kertaa Annemille 52 Weeks of Deliciousness -blogiin sekä Riinalle Olipa kerran Pariisi -blogiin. Katsotaan, kuinka käy!

 

puheenaiheet ajattelin-tanaan ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.